Kun potkut voi antaa helpommin, miten ihmeessä se tuo lisää työpaikkoja? Näin yrittäjäpomo vääntää vastauksen rautalangasta

Sipilän hallituksen päätös helpottaa irtisanomisia pienemmissä yrityksissä on herättänyt kovaa keskustelua. Ihmetystä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa on aiheuttanut se, miten syntyy lisää työpaikkoja sillä, että työntekijöille voi antaa potkut helpommin.

MTV:n Uutisextrassa Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen vastaa tähän ihmettelyyn.

– Monella yrittäjällä ei ole kokemusta työntekijän palkkaamisesta. Pelko on suuri väärinpalkkaamisesta, jos tuleekin joku, joka myrkyttää työyhteisön tai ei selviä työtehtävistään. Iso yritys löytää yleensä tehtäviä, johon työntekijä voidaan siirtää, mutta pienessä yrityksessä on vaikea toimia tälläisessä tilanteessa, Pentikäinen selittää. 

– Jos työllistämisen riskiä pystytään madaltamaan, se kannustaa yrittäjiä palkkaamaan väkeä. Yrittäjien kyselyssä jopa kolme neljästä on halukkaita palkkaamaan työntekijöitä, jos tämä riski olisi pienempi, Pentikäinen sanoo.

MTV:n Uutisextra lauantaisin kello 19.10 MTV3-kanavalla. Tämän viikon lähetys esitetään poikkeuksellisesti sunnuntaina kello 22.35 lauantaisen Syyria-erikoislähetyksen vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat