Kun kuvat kertovat kaiken: Leijonahuumasta totaaliseen järkytykseen

Suomi hävisi eilen Yhdysvaltain joukkueelle nöyryyttävin lukemin 5-0. Pelin lopputulos ei jättänyt selittelyn varaa - samaa voi sanoa ottelun aikana ja sen jälkeen napatuista valokuvista.

Kuvaa klikkaamalla saat sen näkymään suurempana.

Loppuunmyyty jäähalli jaksoi kannustaa Leijonia, mutta pelin edetessä ja lukemien rumentuessa alkoivat ilmeet jähmettyä.

Leijonat antoivat faneilleen vain vähän syytä iloita.

Edes hassut hatut, värikkäät peruukit ja huolella tehdyt kasvomaalaukset eivät riittäneet pitämään tunnelmaa yllä, kun USA rökitti Leijonia ja suomalaispelaajien otteet alkoivat höllentyä.

Yksinäinen USA:n kannustaja sai riemuita sydämensä kyllyydestä - peräti viisi kertaa!

Myös suomalaisyleisö vaikutti kauhistuneelta Anssi Salmelan hirmutaklauksen jälkeen. Yhdysvaltain Alex Goligorski selvisi Salmelan tempauksesta kuitenkin ilman pahempia vammoja. Salmela ajettiin ulos kaukalosta rajun taklauksen jälkeen.

Päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi peliä välittömästi ottelun jälkeen.

– Surkeita oltiin tänään heti alusta asti. Erittäin huono peli. Kaikki varmaan näkivät alussa, että eihän me pärjätty missään, Jalonen sanoi CANAL+:n haastattelussa.

Leijonat vaikuttivat olevan hukassa ja pulassa monta kertaa pelin aikana. Kaiken lisäksi maalivahti Kari Lehtonen loukkaantui. Lehtonen on toistaiseksi poissa Leijonien kokoonpanosta.

Eipä jäänyt paljon seliteltävää pelaajillekaan. Median eteen pelin jälkeen saapui muun muassa synkkäilmeinen puolustaja Topi Jaakola.

Myös puolustaja Mika Pyörälä otti tappion raskaasti ainakin valokuvista päätellen.

Hjallis Harkimo, Jere Lehtinen, Jari Kurri ja Timo Jutila olivat ehkä toivoneet maali-iloittelua - mutta todennäköisesti kaukalon toiseen päähän.

Tässä tylyt loppulukemat. Riemuitse nyt siinä sitten.

Ehkä rivit saadaan vielä suoriksi ennen tämän illan Kazakstan-ottelua. Kaiken pitää olla kunnossa viimeistään torstaina puolivälierissä.

Yhdysvaltain Max Pacioretty iski avausmaalin maalivahti Kari Lehtosen taakse ensimmäisen erän lopulla. Paciorettyn ilme kertoo, että hän on valmis metsästämään Leijonia mahdollisesti myös torstain puolivälierissä.