Mainos

Kumpula-Natri sai selitellä vitsailuaan: "Mauton heitto"

SDP:n meppi Miapetra Kumpula-Natri joutui selittelemään Ranskan populistipuolueeseen liittyvää vitsailuaan.

Perussuomalaisissa ja muutos 2011 -puolueessa Kumpula-Natrin kommentit ranskalaispoliitikon kamppaamisesta on tulkittu vihapuheeksi.

- Vitsinomaisesti: kun tuossa tuli Le Pen, ajattelin että kamppaanko, ensimmäisen meppikautensa aloittanut Kumpula-Natri sanoi tällä viikolla Strasbourgin EU-parlamentissa. 

Jälkeenpäin Kumpula-Natri täsmentää viitanneensa vitsailullaan Marine Le Penin isään Jean-Marie Le Peniin. Molemmat ovat meppejä ja Ranskan kansallisen rintaman keulahahmoja. 

-Tämä oli mauton heitto, Kumpula-Natri sanoo ja kertoo tarkoittaneensa sillä henkilöiden sijaan kansallisen rintaman edustamia arvoja ja sen maahanmuuttovastaista politiikkaa. 

Muutos 2011 -puolueen puheenjohtajan Jari Leinon mielestä Kumpula-Natrin vitsailu oli paljon "lapsellisempaa" kuin EU-kriitikoiden selän kääntäminen Eurooppa-hymnille parlamenttikauden avajaisissa. 

Leino kertoo puolueen lähettäneen kansallisen rintaman johtajalle Marine Le Penille sähköpostin, jossa varoitetaan Kumpula-Natrin "väkivaltafantasiasta". 

-Kaikille, jotka ovat pahoittaneet mielensä, lupaan siivota suuni,  Kumpula-Natri sanoo. 

-Mutta valitettavasti monet heistä ihailevat Le Penin politiikkaa. Sitä minä en suostu tekemään.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.