Mainos

Ennakkosensuuri ei toteudu: Kummola hävisi kirjakiistan oikeudessa

Into Kustannus kertoo internetsivuillaan, että Helsingin käräjäoikeus ei ole kieltänyt Kummolan kääntöpiiri -kirjan julkaisua.

Kustannusyhtiön mukaan oikeus on hylännyt Kalervo Kummolan ja Jääkiekkoliiton hakemuksen, jolla yritettiin estää Pentti Sainion kirjan julkaiseminen, myyminen ja jakelu väliaikaisesti.

Helsingin käräjäoikeus perustelee ratkaisuaan perustuslakiin sisältyvällä ennakkosensuurin kiellolla. Sen mukaan Kummolan ja Jääkiekkoliiton vaatimuksen hyväksyminen olisi ollut perustuslain vastaista. Oikeus määräsi Kummolan ja Jääkiekkoliiton korvaamaan Into Kustannuksen ja Pentti Sainion oikeudenkäyntikuluja yhteensä 2 500 euroa.

Into Kustannuksen mukaan sananvapaus voitti. Se kertoo julkaisevansa kirjan tänä keväänä.

Kummolan kääntöpiiri paljastaa kustantajan mukaan urheiluviihteen kulissien takaisen pelin.

– Urheiluviihteen takana on pienten piirien rahapeliä, jonka rahavirrat usein halutaan kätkeä suurelta yleisöltä lukuisiin eri yhteisöihin ja verkostoihin, jotka on rakennettu hämärtämään rahavirroista hyötyjät, kuvaillaan tiedotteessa. 

Kirja kulki aiemmin nimellä Kummolan rahankääntöpiiri. Kummola kertoi Ylelle jo ennen käräjäoikeuden päätöstä, että juttu on voitettu. Hän perusteli näkemystään sillä, että kirjaan on tehty toivottuja muutoksia ja sen nimeä on muutettu.

Kummola ja Jääkiekkoliitto katsoivat hakemuksessaan, että jo kustantajan aiemmin antama kuvaus kirjasta täyttää törkeän kunnianloukkauksen tunnusmerkistön. Käräjäoikeus muistutti, että Suomen oikeusjärjestyksessä ratkaistaan kirjan julkaisemisen jälkeen, syyllistytäänkö julkaisemisella mahdollisesti johonkin rikokseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.