Mainos

Kummola: Doping-kohu ei uhkaa nykyurheilua

Suomen Olympiakomitean valtuuskunnan puheenjohtaja Kalervo Kummola ei usko uuden doping-keskustelun vaikuttavan Suomen urheilumaineeseen maailmalla.

- Tämähän on pyörinyt jo kohta kymmenkunta vuotta, joten en usko tällä olevan mitään isompaa merkitystä, paitsi periaatteellisessa mielessä. Jos joku on vannonut vääriä valoja, niin asiat pitää tietysti korjata. Pääasia, että oikeus voittaa, sanoo Kummola.

Neljä entistä hiihtovaikuttajaa sai eilen syytteen valehtelusta STT:n dopingjutun oikeudenkäynnissä 1990-luvun lopulla. Rikosnimike on törkeä petos.

Kummola ei näe, että urheilun tulevaisuus olisi uhattuna myöskään sponsorimielessä. Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtajanakin toimiva Kummola sanoo, että jääkiekossa tilannne yhteistyökumppaneiden osalta on parempi kuin koskaan.

- Kyllä jokainen ymmärtää, mistä tässä (doping-keskustelussa) on kyse, joten kaikkea ei pidä sotkea mukaan. Ikävintä tämä on nykyisten hiihtäjien ja nykyisen hiihtojohdon kannalta, heillä kun ei ole osaa eikä arpaa tähän asiaan.

Kummolan mukaan Suomen antidoping-järjestelmä on maailman kovinta luokkaa. Hänen mukaansa nyt tehdään kaikki mahdollinen sen eteen, että doping-kohuja ei enää syntyisi.

- Tulosurheilussa vippaskonsteja on käytetty kautta maailman, eikä kukaan voi mennä koko porukan puolesta vannomaan, mutta kyllä meillä Suomessa tehdään varmaan suhteellisesti eniten doping-testejä maailmassa.

- Meillä on ollut vähän löystymistä urheilussa monella tavalla, joten yksilöitä pitäisi kehittää vähän rajummalla kädellä, Kummola sanoo.

Syyte nostettiin entistä kilpahiihtäjää Jari Räsästä sekä entisiä maastohiihdon eri valmennus- tai johtotehtävissä toimineita Antti Leppävuorta, Pekka Vähäsöyrinkiä ja Jari Piiraista vastaan. Kaikki epäillyt ovat poliisin esitutkinnassa kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.