Mainos

Kummitustalon työntekijöitä hakattu Tukholmassa

Tukholman maineikkaan huvipuiston Gröna Lundin kummitustalon työntekijät joutuvat jatkuvasti asiakkaiden vihan, pilkan ja väkivallan kohteiksi.

Kummituksiksi naamioituneita brasilialaisnäyttelijöitä on pahoinpidelty, ja nuorisojengit kerskailevat verkkosivuilla saavutuksillaan iskujen jälkeen. Brasilialaiset eivät ole tehneet työoloistaan rikosilmoitusta, koska he pelkäävät työpaikkojensa menettämistä, kirjoittaa Dagens Nyheter -lehti.

Ilmiö ei ole uusi. Kymmenen vuotta sitten Gröna Lundin kummituksena työskennellyt Thomaz Ransmyr kertoo tämän aamun Dagens Nyheterissä, että monet teini-ikäiset tytöt ja lasten äidit olivat vihamielisiä ja väkivaltaisia.

– He sylkivät päällemme, ahdistivat meidät nurkkaan ja pitivät kiinni. Se oli kamalaa, mutta lopulta totuimme siihen, Ransmyr kertoo.

Osa tulee pelkästään kiusaamaan kummituksia

Kummitusten tehtävä on pelotella ja säikäyttää asiakkaita ja siten lisätä kauhun tunnetta kummitustalossa, koska juuri siitä kävijät maksavat. Saamiensa vihjeiden perusteella Dagens Nyheter otti yhteyttä brasilialaistaiteilijoihin. Yksi heistä kertoi lehdelle pöyristyttäviä tarinoita työpaikastaan, mutta perui myöhemmin puheensa seurausten pelosta.

Nimettömänä esiintynyt ruotsalainen naistaiteilija kertoo lehdelle että osa asiakkaista tulee kummitustaloon ainoastaan kiusaamaan henkilökuntaa.

– He iskevät kummituksia päin naamaa, potkivat ja tönivät. Flashback-sivustolla nuoret hehkuttavat iskuillaan.

– He saavat syyttää itseään kun kerran pelottelevat. Heillä on varmaankin vakuutukset, joten hakatkaa kaikin voimin, nimimerkki Rubberman neuvoo.

Vuosien mittaan vain harvat ovat valittaneet väkivaltaisesta työympäristöstä viranomaisille. Poliisiraporttien mukaan jotkut kävijät asettuvat odottamaan kummituksia talon hämärään ja karkaavat yllättäen näyttelijöiden kimppuun. Jotkut uhrit on viety lääkäriasemille tai sairaalaan ommeltaviksi ammottavien avohaavojen takia.

Näin huvipuiston johto selittää ilmiötä

Gröna Lundin johto myöntää, että kummitustalossa on enemmän välikohtauksia kuin huvipuiston muissa osissa.

– Miltei aina kyseessä on kuitenkin tapaturma, koska kävijät reagoivat vaistonvaraisesti pelottavassa tilanteessa, Gröna Lundin aluepäällikkö Johan Lindgren rauhoittelee.

Ruotsin työympäristöviraston mukaan toimeksiantajan täytyy pitää huolta siitä, että työpaikka on turvallinen. Kummitustoiminta on muutama vuosi sitten ulkoistettu, mutta vastuu työympäristöstä on edelleen Gröna Lundilla. Virastossa kummastellaan, että näin vakavista väkivaltaisuuksista ei ole raportoitu työympäristövirastolle.

Kummitustalon työntekijöiden turvallisuutta on pyritty lisäämään varustamalla kummitusnäyttelijät radiopuhelimilla, varaamalla heille vetäytymispaikkoja ja sijoittamalla heidät kaltereilla varustettuihin häkkeihin, joihin päällekarkaajat eivät ylety.

Gröna Lundin kausi alkaa lauantaina talvitauon jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.