Mainos

Kulutusluottoihin tuli 1.7. iso lakimuutos, josta myös sinulle voi olla hyötyä – nyt kannattaa toimia

Suomeen astui voimaan uusi lakimuutos, jonka seurauksena kulutusluottojen korkotaso laskee huomattavasti. Lue lisää!

Kulutusluottoihin tapahtui merkittävä väliaikainen lakimuutos, josta etenkin lainaa maksavien on todella tärkeä olla tietoinen. Vakuudettomien kulutusluottojen maksimikorko on laskenut 20 prosentista 10 prosenttiin.

Laissa on yksi kohta, josta on hyvä tietää. Laki ei kuitenkaan koske vanhoja kulutusluottoja, joita suomalaisvelalliset maksavat. Sinun tulee siis maksaa vanha laina pois uudella ja edullisella luotolla, jotta sinun ei tarvitse maksaa liikaa lainakuluja. Jos siis sinulla on kulutusluotto ja maksat siitä yli 10 prosenttia, sinun kannattaa ehdottomasti tehdä maksuton lainavertailu Zmartalla ja katsoa, millaisen lainatarjouksen voit saada!

Näin suuri korkotason muutos tuntuu jo kukkarossa etenkin vuositasolla. Esimerkiksi 20 000 euron lainassa pienempi korkotaso tuntuu jo useiden satojen eurojen edessä. Alentuneiden korkokulujen myötä säästyneet rahat voi käyttää esimerkiksi suomalaisyrittäjien tukemiseen, kotimaan matkailuun tai vararahaston kartuttamiseen.

Uuden kulutusluoton myötä myös erilaisten lainojen yhdistäminen voi hyödyttää kuluttajia entisestään. Korkolakimuutos ei kosketa osamaksuja tai luottokortteja, joiden korkotaso voi olla yhä jopa 20 prosenttia, joten vakuudeton laina voi tulla halvemmaksi.

Voit koota osamaksut ja luottokortit yhdeksi yhdistelylainaksi, jotta voit säästää yksittäisistä lainoista maksamissa kuluissa ja saada isommalle lainalle edullisen koron. Lisäksi osa Zmartan yhdistelylainoja myöntävistä yhteistyökumppaneista maksaa puolestasi olemassa olevat velat pois, jos toimitat heille laskukopiot.

Zmartan lainavertailun ansiosta tavoitat lukuisia Suomessa toimivia pankkeja ja luotonmyöntäjiä vain yhden hakemuksen täyttämällä, jotta saat lainapäätöksiä useilta eri toimijoilta yhdellä kertaa yhteen paikkaan. Vältyt yksittäisten lainahakemuksen täyttämiseltä, kun saat lainapäätökset yhteen paikkaan vertailtavaksi ja näet, mikä luotonmyöntäjä voi myöntää sinulle alhaisimman koron.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja