Mainos

Kuluttajien luottamus yhä vahva

Suomalaisten kuluttajien luottamusta talouteen kuvaava indikaattori nousi joulukuussa 13,1 pisteeseen, kun se marraskuussa oli 10,7 pistettä. Tilastokeskuksen tänään julkaiseman kuluttajabarometrin mukaan 27 prosenttia kuluttajista odotti oman taloutensa paranevan tänä vuonna ja kahdeksan prosenttia arvioi sen huononevan. Kaikkiaan 80 prosenttia uskoi maan taloustilanteen pysyvän ennallaan tai yhä paranevan. Vain 15 prosenttia arvioi maan talouden huononevan tänä vuonna. Tilastokeskuksen mukaan kuluttajat odottavat myös työttömyyden vähenevän.

Kotitalouksien rahatilanne parani joulukuussa. Kotitalouksista 53 prosentilla jäi rahaa säästöön ja 67 prosenttia uskoi pystyvänsä säästämään tänä vuonna. Kuluttajista 75 prosenttia piti ajankohtaa hyvänä lainan ottamiselle ja 14 prosenttia aikoi ottaa lainaa. Ensi joulukuun inflaatiovauhdiksi kuluttajat ennustivat 1,2 prosenttia.

Suomalaisten näkemykset ovat kansainvälisesti verrattuna valoisia. Lokakuussa EU-maista vain Irlannissa ja Alankomaissa talouden kehitykseen suhtauduttiin hieman luottavaisemmin kuin Suomessa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.