Mainos

Kuluttajien luottamus talouteen vahvistui

Kuluttajien luottamus Suomen talouteen vahvistui Tilastokeskuksen julkistaman osoittimen mukaan jonkin verran heinäkuussa.

Omaan talouteensa kuluttajat uskovat luottamusindikaattorin mukaan edelleen vahvasti. Tilastokeskuksen luottamusindikaattorin saldoluku nousi heinäkuussa 9,4 pisteeseen, kun se kesäkuussa oli 7,2 pisteessä.

Kuluttajat pitivät heinäkuussa lainanottoa ja kestotavaroiden ostamista erityisen kannattavana.

Suomen talouden paranemiseen vastaajista uskoi heinäkuussa 1,4 prosenttiyksikköä enemmän kuin sen heikkenemiseen. Vielä kesäkuussa talouden heikkenemiseen uskovia oli 5,1 prosenttiyksikköä enemmän kuin paranemista odottavia.

Vastaajista 29 prosenttia uskoi heinäkuussa, että taloustilanne paranee seuraavan vuoden aikana, ja 25 prosenttia uskoi sen heikkenevän. Vain 9 prosenttia kuluttajista pelkäsi heinäkuussa oman taloutensa huononevan vuoden kuluessa.

Taloudellisen tilanteensa kohenemista puolestaan odotti runsas neljännes eli 26 prosenttia kuluttajista. Työttömyyden odotetaan kuitenkin heikkenevän. Kyselyyn vastanneista 47 prosenttia uskoi heinäkuussa, että työttömyys kasvaa seuraavan vuoden aikana. Vain 17 prosenttia uskoi työttömyyden vähenevän.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.