Kuluttajien luottamus talouteen vahvistui

Kuluttajien luottamus talouteen on vahvistunut hieman, kertoo Tilastokeskus. Luottamusindikaattori oli kesäkuussa 8,1 kun toukokuun luku oli 5,0 ja huhtikuun 6,4.

Tilastokeskuksen mukaan suomalaisten näkemykset työttömyyden kasvusta paranivat hieman toukokuusta, mutta joka toinen uskoo silti työttömyyden syvenevän. Näkemykset kotitalouden säästämismahdollisuuksista pysyivät valoisina. Ajankohtaa pidetään parempana lainanotolle kuin säästämiselle tai kestotavaroiden ostamiselle.

29 prosenttia kuluttajista uskoo Suomen taloustilanteen paranevan seuraavan vuoden aikana. 28 prosenttia puolestaan arvioi Suomen talouden huononevan. Vastaavat osuudet olivat viime vuoden kesäkuussa 21 ja 40 prosenttia.

Elinkeinoelämän keskusliiton luottamusindikaattorin mukaan elinkeinoelämän suhdannetilanne on pysynyt kehnona alkukesästä. Rakentamisen luottamus nousi kesäkuussa, mutta kaikilla päätoimialoilla luottamus on pitkän aikavälin keskiarvoa heikompaa.

Teollisuudessa ja palveluissa on hienoisia odotuksia kysynnän piristymisestä, mutta vähittäiskaupan myyntiodotukset ovat vaisuja.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat