Mainos

Kuluttajien luottamus talouteen parani

Kuluttajien luottamus talouteen jatkoi vahvistumistaan vuoden alussa. Myös teollisuuden piirissä arviot tulevasta olivat tammikuussa valoisampia kuin joulukuussa.

Kuluttajien arvioiden mukaan tavaroiden hintojennousu kiihtyi tammikuussa.

Kuluttajien luottamus talouteen vahvistui edelleen tammikuussa. Tilastokeskuksen tänään julkaisemien tietojen mukaan kuluttajien luottamusindikaattori kohentui tammikuussa 10,5 pisteeseen joulukuun 6,9 pisteestä.

Muutos näkyy muiden muassa suomalaisten arvioissa Suomen taloudellisesta tilanteesta. Nyt arviot siitäkin kääntyivät niukasti nollan yläpuolelle.

Sen sijaan hintojen nousuvauhdin arvioitiin kiihtyneen. Lisäksi kestokulutustavaroiden hintojen katsottiin kallistuneen joulukuusta.

Teollisuuden luottamusindeksi koheni

Myös teollisuuden arviot tulevasta parantuivat edelleen tammikuussa. Teollisuuden ja työnantajien keskusliiton TT:n kokoamien tietojen mukaan teollisuuden luottamusindeksi oli tammikuussa -6. Joulukuussa oltiin vielä 10 pistettä nollan alapuolella. Pitkän ajan keskiarvo on 3 pistettä.

TT:n mukaan kysely osoittaa, että luottamusmittarin noususta huolimatta suhdannekuva on edelleen selvästi tavanomaista heikompi.

Eniten teollisuuden luottamusta vahvisti varastojen supistuminen. Sen sijaan tilauksia oli keskimäärin vähemmän kuin joulukuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.