Mainos

Kuluttajien luottamus talouteen korkealla

Kuluttajien talousluottamus on pysynyt ennallaan lokakuuhun verrattuna, kertoo Tilastokeskus. Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n mukaan myöskin teollisuuden, kaupan, palveluiden ja rakentamisen luottamus talouskehitykseen on pysynyt vakaana.

Kuluttajien, kaupan ja palveluiden luottamusindikaattorit ovat nyt korkealla. Teollisuudessakin indikaattori on pitkäaikaisen keskiarvon yläpuolella. Sen sijaan rakennusyritysten luottamus talouskehitykseen on edelleen heikkoa.

Tilastokeskus mittasi kuluttajien luottamusta talouteen 1.-19. marraskuuta, joten Irlannin tilanteen kärjistyminen ei ennättänyt vaikuttaa koko voimallaan vastauksiin.

Indikaattori mittaa kuluttajien arvioita siitä, mihin suuntaan heidän oma taloutensa ja Suomen talouskehitys kulkee seuraavan vuoden aikana.

Teollisuus odottaa tuotantomäärien jatkavan melko tasaista kasvua lähikuukaudet. Tilauksia on kuitenkin hieman keskimääräistä niukemmin, ja tilauskannan arvioidaan heikentyneen hieman lokakuusta.

Palveluyritykset odottavat myynnin jatkavan kasvuaan. Yritykset arvioivat, että suhdannetilanne on parantunut viime kuukausina selvästi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.