Mainos

Kuluttajien luottamus talouteen edelleen vahva

Suomalaisten usko talouden myönteiseen kehitykseen on vahvistunut. Kesäkuussa 36 prosenttia kuluttajista uskoi maan taloustilanteen paranevan seuraavan vuoden aikana, ja 49 prosenttia arvioi sen pysyvän ennallaan. Vain yhdeksän prosenttia arvioi maan talouden huononevan. Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin.

Joka neljäs kuluttaja odotti kesäkuussa, että hänen oma taloutensa paranee seuraavan vuoden aikana. Yli 60 prosenttia uskoi oman taloutensa pysyvän ennallaan ja vain seitsemän prosenttia arvioi sen huononevan. Kotitalouksista yli 60 prosenttia uskoi pystyvänsä säästämään seuraavan vuoden aikana ja lähes puolet kuluttajista piti ajankohtaa edullisena säästämiselle. Lainan ottamista piti kesäkuussa kannattavana lähes 80 prosenttia ja 15 prosenttia kotitalouksista aikoi ottaa lainaa.

Kuluttajien ostoaikomukset olivat kesäkuussa vahvat. Kotitalouksista lähes 50 prosenttia arvioi kestotavaroiden ostamisen kannatavaksi. Viihde-elektroniikan sekä harrastus- ja urheiluvälineiden hankintaa suunniteltiin innokkaasti. Kahdeksan prosenttia kotitalouksista harkitsi auton ostoa puolen vuoden sisällä ja asunnon ostamista seuraavan vuoden aikana mietti kuusi prosenttia kotitalouksista.

Kuluttajabarometriä varten haastateltiin 21. - 28. kesäkuuta 1 580 Suomessa asuvaa henkilöä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.