Mainos

Kuluttajien luottamus pysyi vahvana

Kuluttajien luottamus talouteen pysyi tässä kuussa edelliskuun tasolla. Elinkeinoelämän taloudelliset odotukset puolestaan vahvistuivat entisestään.

Kuluttajien luottamus talouteen on pysynyt Tilastokeskuksen mukaan maaliskuussa edelleen tavanomaista vahvempana.

Luottamus talouteen oli samalla tasolla kuin helmikuussa. Odotukset talouden kehityksestä olivat vahvempia kuin vuosi sitten ja pitkällä ajalla keskimäärin.

Tilastokeskuksen kuluttajien luottamusindikaattori laski maaliskuussa 16,5 pisteeseen eli 0,3 prosenttiyksikköä. Osoittimen pitkän ajan keskiarvo on 13,7 pistettä. Viime vuoden maaliskuussa luottamusindikaattori oli 12,6 pisteessä.

Kuluttajien luottamus talouteen vahvistui syyskuusta tammikuuhun asti, mutta on sen jälkeen laskenut hieman. Odotukset työttömyyskehityksestä paranivat maaliskuussa ja omasta taloudesta heikkenivät hieman.

EK:n suhdanneosoittimen nousu jatkui

Elinkeinoelämän taloudelliset odotukset vahvistuivat edelleen maaliskuussa. Teollisuuden, rakentamisen ja palvelujen odotusten noususta kertoo Elinkeinoelämän keskusliiton suhdanneindikaattori. Yritysten suhdanneodotukset ovat selvästi pitkän ajan keskiarvon yläpuolella.

Teollisuusyritysten tuotanto-odotukset ovat osoittimen mukaan hyvät, tilauskanta normaalia suurempi ja varastot tavanomaista pienemmät. Teollisuuden osoitin nousi 5 pistettä 19 pisteeseen, kun sen pitkän ajan keskiarvo on 3 pistettä.

Rakentamisen luottamusindikaattori nousi 16 pisteestä 24 pisteeseen ja palveluiden indikaattori 28 pisteestä 34 pisteeseen. Osoittimien pitkän ajan keskiarvot ovat -2 pistettä ja 17 pistettä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.