Kuluttajavirasto: Television mobiiliohjelmat laittomia

Kuluttajavirasto katsoo, että lapsille suunnatut television mobiiliohjelmiat rikkovat lakia, sillä niissä käytetään hyväksi lasten kyvyttömyyttä hahmottaa pelin sisältöä tai siitä aiheutuvia kustannuksia.

Kuluttajaviraston mukaan television mobiilipeliohjelmissa rikotaan lakia ja alaikäisille suunnatun markkinoinnin pelisääntöjä. Viraston mielestä lapsille ja nuorille suunnatuissa, matkapuhelimilla pelattavissa televisiopeleissä ja tv-chateissa käytetään hyväksi sitä, että lapset eivät pysty aikuisten tavoin hahmottamaan pelin sisältöä ja pelaamisen kustannuksia.

Viraston mukaan tilannetta pahentaa se, että pelit ja chatit toimivat televisiossa juuri siihen aikaan, kun lapset ovat yksin kotona. Suurin Kuluttajavirastoon ilmoitettu mobiilipelaamisesta aiheutunut lasku on ollut 1200 euroa.

Kuluttajavirasto muistuttaa, että alaikäisillä ei ole aikuisen kokemusta, tietoja ja taitoja kaupankäynnissä ja mainonnan kohteena.

-Alaikäiset tarvitsevat edelleenkin erityishuomiota markkinointi- ja ostohoukutusten keskellä, johtaja Anja Peltonen Kuluttajaviraston kuluttajaoikeusryhmästä toteaa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 11.10.2004)

Lue myös:

    Uusimmat