Mainos

Kuluttajavirasto: Tarkkaile näitä asioita leluissa

Kuluttajaviraston vuotuisessa leluturvallisuustestissä paljastui jälleen, että Suomessa on myynnissä vaarallisia leluja.

Leluja ostavan kannattaa tarkkailla lelujen pakkausmerkintöjä, neuvoo Kuluttajaviraston turvallisuusinsinööri Janne Niemelä.

- On syytä kiinnittää huomiota lelujen merkintöihin ja varoituksiin, esimerkiksi ikärajoitukset eivät ole leluissa turhan takia. Jos suomen- ja ruotsinkieliset varoitusmerkinnät puuttuvat, lelusta voi löytyä muitakin puutteita, Niemelä sanoo Huomenta Suomen haastattelussa.

Tänä vuonna Kuluttajaviraston teettämässä tutkimuksessa testattiin 50 lelua. Leluja ei valittu satunnaisesti, vaan mukaan haluttiin sellaisia, jotka kuuluvat viraston ja tullilaboratorion aiempien kokemusten perusteella riskiryhmään.

Mikäli pukinkonttiin on sattunut epäilyttävä tai vaaralliseksi todettu lelu, sen voi palauttaa ostopaikkaan.

- Tällaisen lelun voi palauttaa ilman kuittia, ja kuluttaja saa hyvityksen rahamääräisesti. Jos lelun turvallisuus herättää kysymyksiä, kannattaa kääntyä myyjän puoleen.

Niemelän mukaan samat ongelmat toistuvat lelujen turvallisuuden kanssa vuodesta toiseen. Hän perääkin lelujen sisäänostajilta vastuuta.

- Tuotteen turvallisuus tulisi varmistaa jo ostovaiheessa, hän sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.