Kuluttajavirasto patistaa kuntia tivolitarkastuksiin

Tarkastukset piti alun perin tehdä kesäsesongin aikana, mutta viime päivien onnettomuuksien vuoksi ne tulisi aloittaa heti.

Kuluttajavirasto patistaa kuntia huvipuistojen ja kiertävien tivolien turvallisuustarkastuksiin. Alun perin tarkastukset piti tehdä kesäsesongin aikana, mutta viime päivien onnettomuuksien vuoksi ne olisi syytä aloittaa heti.

Vauhtia tarkastuksiin tuli viime viikolla muun muassa Linnanmäen Kirnu-laitteesta, kun sitä käyttänyt mies loukkasi jalkansa. Huvipuisto otti laitteen toistaiseksi pois käytöstä.

Kuopiossa Tivoli Sariolan Twister-laitteessa sattui viime viikolla onnettomuus, jossa kahdeksanvuotias tyttö loukkaantui lievästi päähän. Laite on tarkastettu ja käyttökunnossa, kertoo johtaja Tomi Lounema Kuluttajavirastosta.

Tuoteturvallisuuslainsäädännön mukaan vastuu asiakkaiden turvallisuudesta on palvelun tarjoajalla eli tivolin tai huvipuiston ylläpitäjällä.

Monet huvipuistoissa ja tivoleissa tapahtuvista onnettomuuksista ovat tavanomaisia kaatumisia ja muita vastaavia tilanteita, joita syntyy esimerkiksi silloin, kun lapset juoksentelevat ympäriinsä. Kuluttajavirasto muistuttaa lasten vanhempia siitä, että heillä on velvollisuus huolehtia lapsistaan ja valvoa heitä tivolissa tai huvipuistossa. Myös annettuja turvallisuus- ja käyttäytymisohjeita sekä laitteiden ikä- ja pituusrajoituksia tulee noudattaa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat