Mainos

Kuluttajavirasto: Myyjällä virhevastuu auton koko käyttöiän

Myyjä vastaa auton virheistä, kuten vääristä tiedoista tai laadun ollessa ennakoitua huonompi. Ostaja puolestaan vastaa auton asianmukaisesta käytöstä.

Kuluttajavirasto antaa autoalalle uuden linjauksen autojen takuusta ja virhevastuusta. Kuluttajille virasto on puolestaan laatinut toimintaohjeen, kun autossa ilmenee virheitä.

Viraston mukaan ensisijainen vastuu auton virheistä on myyjällä. Virheitä ovat muun muassa autosta annetut väärät tiedot, tai jos auto osoittautuu oletettua huonommaksi. Ongelma on ajankohtainen etenkin käytettyjen autojen kohdalla.

Myyjä ei voi kuluttajaviraston mukaan myöskään kiertää ongelmaa jättämällä korjaukset ostajan vastuulle. Vastuu virheestä kestää auton koko oletetun käyttöiän, toisin kuin takuun, joka on määräaikainen.

Asiakas ei kuitenkaan voi vedota vikaan, jonka hänen on täytynyt pystyä havaitsemaan ennen kaupantekoa. Kuluttajan toimintaohjeessa korostetaan myös kunnollista koeajoa. Lisäksi asiakkaan täytyy huoltaa ja ajaa autoa ohjeiden mukaisesti.

Kuluttajavirasto perustelee räätälöityä autoalan ohjetta sillä, että autokauppaan liittyy erityspiirteitä. Kaupankäynnin perussäännöt määritellään kuluttajansuojalaissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.