Mainos

Kuluttajavirasto: Myyjä vastuussa millennium-laitevioista

Kuluttajavirasto muistuttaa, että myyjäliike on vastuussa vuoden 2000 mahdollisesti aiheuttamista laitevioista. Kuluttaja-asiamies ilmoitti viime vuonna kaupan alan järjestöille, että myös millenniumin aiheuttamiin virhetilanteisiin sovelletaan kuluttajansuojalain virhesäännöksiä. Sen mukaan tuotteen on vastattava laadultaan ja kestävyydeltään sovittua. Jos laite lopettaa toimintansa esimerkiksi vuosituhannen vaihtumisen vuoksi, myyjäliikkeen on vastattava virheestä.

Kuluttajavirasto haluaa huomautuksellaan puuttua Siemensin taannoin sanomalehdissä julkaistuun tiedotteeseen, jossa yhtiö sanoutuu irti kaikesta vastuusta laitteissaan mahdollisesti ilmenevistä vioista vuoden 2000 takia. Kuluttajaviraston mukaan Siemensin tiedote antaa väärän kuvan kuluttajan oikeuksista ja velvollisuuksista.

Yhtiö edellytti tiedotteessaan, että laitteen omistajan pitäisi itse varmistaa laitteen toimivuus. Tämä ei viraston mukaan kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä kuluttajalta ei voida vaatia vastaavaa asiantuntemusta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.