Mainos

Kuluttajavirasto muistuttaa vappulelujen turvamääräyksistä

Kuluttajavirasto kehottaa vapun viettäjiä kiinnittämään huomiota vappulelujen turvallisuuteen.

Virastosta muistutetaan, että erilaiset ilmapallot, vappunaamarit sekä peruukit lasketaan leluiksi, joten niiden pitää täyttää lelulaissa ja -standardissa säädetyt vaatimukset. Vapputuotteita kauppaava myyjä on lisäksi vastuussa myymiensä tuotteiden turvallisuudesta.

Ilmapallopakkauksissa oltava varoitukset


Kuluttajavirasto huomauttaa, että esimerkiksi ilmapallojen pakkauksessa on varoitettava siitä, että alle kahdeksanvuotiaat lapset voivat tukehtua täyttämättömiin tai rikkinäisiin palloihin. Pakkauksessa on myös mainittava, että ilmapalloja käytetään vain aikuisen valvonnassa ja että täyttämättömät ja rikkinäiset ilmapallot säilytetään lasten ja kotieläinten ulottumattomissa.

Luonnonkumisissa ilmapalloissa tulee lisäksi olla merkintä siitä, että ne on valmistettu luonnonkumista. Kaikki merkinnät on oltava suomeksi ja ruotsiksi.

Ulkoilmassa heliumkaasulla täytettävät pallot on jätettävä vajaaksi. Heliumkaasu laajenee sisätiloissa, jolloin liian täysi pallo saattaa räjähtää.

Naamarissa ei kynttilän lähelle

Lasten peruukkien ja naamareiden pitää lelustandardin mukaan olla valmistettu materiaalista, joka ei syty helposti. Kuluttajavirastosta varoitetaan silti, että naamareita, peruukkeja ja rooliasuja käytettäessä tulisi varoa avotulta, esimerkiksi kynttilöitä.

Vappunaamarin turvallisuus edellyttää lisäksi, että naamarissa on tarpeeksi suuri hengitysaukko. Jos naamarissa on vain pieniä hengitysaukkoja, niitä tulisi olla useita.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.