Mainos

Kuluttajavirasto huomautti aseita myyvää Teräasekeskusta

Kuluttajavirasto on huomauttanut aseita myyvää Teräsasekeskusta sen mainoksista.

Teräasekeskuksen verkkosivuilla olevissa mainosvideoissa mies muun muassa heittää veitsiä ihmiskasvoista otettuihin valokuviin, puhkaisee auton konepellin puukolla ja iskee takalasin puukon kahvalla. Ampuma-aseita esittelevällä videolla ammuskellaan päämäärättömästi hiekkakuopalla.

Kuluttajavirasto katsoo, että Teräasekeskuksen verkkosivuilla olevissa mainosvideoissa suhtaudutaan hyväksyvästi yleisen turvallisuuden vaarantamiseen ja rohkaistaan toisten omaisuuden vahingoittamiseen. Lisäksi videoilla esitettävä aseiden käyttö on ristiriidassa ampuma-aselaissa määriteltyjen aseiden hyväksyttävien käyttötarkoitusten kanssa.

Teräasekeskuksen verkkosivujen mainosvideot ovat alaikäisten vapaasti katsottavissa.

Kuluttajavirasto korostaa, että väkivaltaa sisältävä materiaali on lapsille erityisen haitallista. Lapset tulkitsevat usein mainoksia konkreettisesti, koska heillä ei ole kykyä erottaa kuviteltuja tai liioiteltuja tilanteita todellisista tapahtumista. Lapset eivät myöskään välttämättä osaa arvioida, millaisia seurauksia mainoksissa esitetyistä potkuista tai lyönneistä voi todellisuudessa olla.

Kuluttajaviraston mukaan yrityksen markkinointi kertoo aina siitä, miten yritys kunnioittaa yhteiskunnassa vallitsevia yhteisiä arvoja ja mitä arvoja yritys itse pitää tärkeinä. Hyvän tavan noudattaminen markkinoinnissa onkin aina osoitus yrityksen yhteiskuntavastuusta.

Kuluttajavirasto on edellyttänyt mainosten taustalla olevilta yrityksiltä, että ne eivät enää jatkossa käytä markkinoinnissaan väkivaltaisia kuvauksia, jos väkivallalla ei ole luonnollista yhteyttä markkinoitavaan tuotteeseen.

Poliisin mukaan sekä Jokelan että Kauhajoen koulusurmissa aseet oli hankittu Teräsasekeskuksesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.