Mainos

Kuluttajavirasto huolissaan asiakaspalvelun tasosta

Kuluttajavirastoon otetaan säännöllisesti yhteyttä yritysten asiakaspalvelun epäkohdista. Virasto on saanut esimerkiksi ilmoituksia lentoyhtiöstä, jonka asiakaspalvelu ei ole auttanut kadonneiden matkatavaroiden jäljittämisessä.

Kuluttajavirasto perää yrityksiltä nykyistä parempaa asiakaspalvelua. Virasto pelkää, että yritykset alkavat pitää asiakaspalvelua yhä enemmän kannattamattomana riesana.

- Yritysten on pidettävä huolta asiakkaistaan myös sen jälkeen, kun heidät on saatu hankittua asiakkaiksi. Toimiva asiakaspalvelu pitäisi nähdä kilpailuetuna, jonka avulla voidaan edistää kuluttajien luottamusta yrityksen toimintaan, huomauttaa Kuluttajaviraston johtaja Anja Peltonen.

Kuluttajavirasto saa ihmisiltä säännöllisesti ilmoituksia yritysten asiakaspalvelun epäkohdista. Yhteydenottojen mukaan asiakaspalveluun ei saa lainkaan yhteyttä tai yritys ei vastaa puhelinsoittoihin ja sähköposteihin millään tavalla.

Teleoperaattoreiden puhelinpalvelun ongelmat ovat Kuluttajaviraston mukaan oma ryhmänsä, mutta asiakaspalvelua hoidetaan vaillinaisesti myös muissa yrityksissä. Virasto on saanut esimerkiksi ilmoituksia lentoyhtiöstä, jonka asiakaspalvelu ei auttanut kadonneiden matkatavaroiden jäljittämisessä tai digiboksien maahantuojasta, joka ei vastannut mitenkään tallennukseen tai tekstitykseen liittyviin kysymyksiin.

- Hyvä asiakaspalvelu on olennainen osa hyvää kuluttajansuojaa. Jos asiakaspalvelu ei toimi, asiakas ei pysty käyttämään hänelle itsestään selvästi kuuluvia perusoikeuksiaan, kuten oikaisemaan laskussa mahdollisesti ollutta virhettä tai saamaan viallisen tuotteen takuukorjaukseen, Peltonen huomauttaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.