Mainos

Kuluttajat valmiita maksamaan luomulisää

Suomalaiset ovat valmiita maksamaan luonnonmukaisesti tuotetuista elintarvikkeista lisähintaa.

Kuluttajat ovat valmiita maksamaan esimerkiksi ruisleivän hinnassa noin kahden markan luomulisä ja maitolitran hinnassa 37-74 pennin lisäyksen. Tutkimustulos perustuu Maatalouden taloudellisen tutkimuslaitoksen tekemään kyselyyn, johon vastasi noin 2 000 kotitaloutta.

Kysely liittyy tänään julkaistuun tutkimukseen, jossa selvitettiin maidon ja ruisleivän tuotantovaihtoehtojen ympäristövaikutuksia. -Yli 60 prosenttia vastaajista oli halukkaita maksamaan elintarvikkeista enemmän, jos tuotannon tiedettiin olevan ympäristöystävällistä, kertoi tutkija Juha Siikamäki.

Kysely myös osoitti, että peruselintarvikkeiden kotimaisuus on kuluttajille merkityksellisempää kuin se, miten elintarvike on tuotettu. Luomumaitoa käyttävien kuluttajien osuus on reilun parin prosentin luokkaa, luomuruisleipää syöviä on hieman enemmän. Enemmistö ostoskasseista täytetään siis tavanomaisesti tuotetuilla elintarvikkeilla.

Luomutuotteiden kulutus voisi Siikamäen mukaan kuitenkin kasvaa selvästi, jos luomutuotteiden hinnat olisivat nykyistä lähempänä tavanomaisten tuotteiden hintatasoa. Myös luomutuotteiden yleistyminen kaupoissa ja valikoiman laajaneminen kasvattaisivat luomutuotteiden kulutusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.