Mainos

Kuluttajaliitto terveydenhuollon hintaeroista: Hintoja kannattaa vertailla, halvalla voi saada hyvää

2:23

Terveydenhuollon hinnat vaihtelevat paljonkin ympäri Suomea, esimerkiksi fysioterapian hinta voi vaihdella 22 eurosta yli sataan euroon. Kuluttajaliiton puheenjohtaja Leena Simonen kannustaa kuluttajia vertailemaan hintoja ennen hoidon varaamista.

Kuluttajaliiton Leena Simonen pitää terveydenhuoltopalvelujen kokonaishinnoittelua epäselvänä erityisesti, jos hinnassa ei ole eritelty eri osia, joista hinta koostuu.

– Kannattaa ottaa selvää ja vaatia läpinäkyvää hinnoittelua. Kokonaishinnoittelu on käsitteenä ylipäätään epäselvä, Simonen sanoi Kymmenen uutisissa.

– Lääkäri määrittelee itse oman palkkionsa ja ajan, jonka hän tarvitsee toimenpiteeseen. Toimistomaksut vaihtelevat yrityksestä riippuen ja jopa alueellisesti on suuria eroja.

Halvalla voi saada laatua

Kelan mukaan suuret yritykset ja ketjut perivät hoidosta suurimpia maksuja, mikä tuntuu ristiriitaiselta. Yleensä suuret yritykset pystyvät kilpailemaan hinnoilla suuren volyymin vuoksi.

Simosen mukaan myös Kuluttajaliitossa ihmetellään suurien toimijoiden kalliita hintoja. Toisaalta halvalla voi myös saada laatua.

– Ehdottomasti halpa voi olla hyvää. Kyse on usein siitä, millainen varustetaso on näissä paikoissa ja miten palvelut hinnoitellaan. Vaikka laatu on sama esimerkiksi hampaanhoidossa, hinta voi olla edullinen.

Simonen uskoo, että yksityiseltä lääkäriasemalta ohjataan helpommin maksulliseen jatkohoitoon kuin kunnallisesta terveydenhuollosta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.