Mainos

Kuluttajaliitto kehottaa kauppiaita jatkamaan kaksoishinnoittelua

Kuluttajaliitto muistuttaa, että tuotteiden markkahintoja tarvitaan yhä eurohintojen rinnalle.

Erityisesti iäkkäät kuluttajat tarvitsevat aikaa uusien hintojen oppimiseen. -Tavallisimmat eurohinnat opitaan nopeasti, mutta lukuisien uusien hintojen oppimiseen kaksi kuukautta ei riitä, liitto vakuuttaa.

Kaksoishinnoittelua tulisi jatkaa myös kestotavaroiden ja palveluiden hintamerkinnöissä. Liitto vetoaa asiassa kauppiaisiin, liikkeenharjoittajiin ja viranomaisiin. -Uusien eurohintojen omaksuminen ei tapahdu hetkessä, ja oikean hinnan tietämisen sekä halvan erottaminen kalliista on aluksi vaikeaa ja epävarmaa.

Kaksoishinnoittelu antaa vielä monille asiakkaille varmuuden tavaroiden ja palvelujen hinnoista senkin jälkeen kun markkojen käyttö maksuvälineenä loppuu. Eurohinnat opitaan varmasti aikanaan.

Hintoja noussut

Kuluttajaliiton ja Kuluttajaviraston eurohintaseurannassa on havaittu noin joka seitsemännen tuotteen hinnan nousseen. Näistä joka toinen oli maitotuote. Myös hintojen laskusta oli havaintoja.

Kuluttajat olivat valinneet tuotteet seurantaansa oman ostoskassinsa perusteella. Vuodenvaihteen seurantatieto kerättiin 900 päivittäistavarasta ja 69 liikkeestä pääosin Etelä- ja Länsi-Suomesta. Seurattujen tuotteiden hinnat kirjattiin marras- tai joulukuussa sekä tammikuussa. Kuluttajien hintaseuranta jatkuu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.