Mainos

Kuluttajaliitto aloittaa vuokralaisten puhelinneuvonnan

Kuluttajaliitto aloittaa huomenna asumisasioihin tarkoitetun neuvontapuhelimen. Kaksivuotisen hankkeen aikana numeroon voi soittaa kaikkialta maasta. Puhelusta peritään paikallisverkkomaksu. Neuvontapuhelimesta saa tietoa huoneenvuokrasuhteisiin liittyvissä ongelmissa sekä taloyhtiön ja osakkaan välisissä ongelmissa. Puhelinneuvonnan ohella projektiin liittyvät Internetsivut, joiden kautta voi maksutta lähettää kysymyksiä ja saada vastauksia.

Asunto- ja kiinteistökauppariidoissa neuvontaa annetaan edelleen vain Suomen Kuluttajaliiton maksullisessa palvelunumerossa.

Kuluttajaliiton mielestä vuokralla asuvien asumisturvallisuus on tällä hetkellä heikko, sillä vuokra-asumisen riidoissa ratkaisu joudutaan nykyään hakemaan normaalissa riita-asioiden oikeudenkäynnissä. Tämän vuoden alussa lakkautettiin erilliset asunto-oikeudet, joissa vuokralainen pystyi yleensä itse saattamaan asian vireille erityisellä asunto-oikeusprosessissa käytettävällä lomakkeella.

Neuvontahankkeeseen Kuluttajaliitto on saanut tukea Raha-automaattiyhdistykseltä.

(MTV3-STT)

Kuluttajaliiton vuokra-asioita koskeva puhelinpäivystys on avoinna tiistaista perjantaihin kello 10-12 numerossa 010-802-240.

Kuluttajaliiton asunto- ja kiinteistökauppariitoja koskeva, maksullinen neuvontanumero on 0600-9-4490. Numero päivystää tiistaista perjantaihin kello 9-12.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.