Mainos

Kuluttajaliitto: 3G-kännyköitä myyty kuuluvuusalueen ulkopuolelle

Kytkykaupan vuoksi puhelimeen ei voi liittää toista liittymää tai ainakaan se ei toimi luvatusti.

Kuluttajaliitto on saanut useita valituksia 3G-matkapuhelimien kaupoista. Ne koskevat 3G-liittymien myyntiä alueille, joilla ei ole niiden käytön vaatimaa kuuluvuutta.

Kytkykauppamarkkinoinnissa ei liiton mukaan ole varoitettu siitä, etteivät 3G-liittymät toimi kunnolla kaikkialla, missä niitä on markkinoitu. Markkinointi on ollut valtakunnallista. Vastaavasti 3G-kännyköitä liittymineen on myös myyty runsaasti niiden toiminta-alueen ulkopuolelle.

Kuluttajaliitosta kerrotaan, että myyjät ovat kieltäytyneet perumasta kytkykauppaan liittyvän matkapuhelimen osamaksusopimusta jälkikäteen ongelmista huolimatta.

Kytkykaupan vuoksi puhelimeen ei voi liittää toista liittymää tai ainakaan se ei toimi luvatusti. 3G-liittymien määräaikaiset sopimukset on yleensä tehty 24 kuukaudeksi. Se on myös matkapuhelinten maksuaika.

Kuluttajaliiton mielestä kännykkäkauppaan liittyvä osamaksusopimus on purettava, jos myyty kokonaisuus ei toimi luvatusti. Liitto pitää liittymää ja siihen myytävää 3G-kännykkää kokonaisuutena, joita ei voi erottaa ilman kohtuutonta haittaa kuluttajalle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.