Mainos

Kuluttajahinnat kallistuivat helmikuussa

Kuluttajahinnat nousivat helmikuussa 3,1 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Kuluttajahintojen nousu hidastui, sillä tammikuussa inflaatio oli 3,3 prosenttia, kertoo Tilastokeskus.

Vuodessa kuluttajahintoja nostivat eniten kohonneet korot, yhteensä 0,7 prosenttiyksikköä. Bensiinin ja kevyen polttoöljyn kallistumisen suora vaikutus inflaatioon oli helmikuussa 0,3 prosenttiyksikköä. Vuokrien nousu vaikutti inflaatioon runsaat 0,2 prosenttiyksikköä. Myös elintarvikkeet ja julkinen liikenne kallistuivat viime vuoden helmikuusta. Inflaatiota hillitsi eniten vihannesten hinnanlasku. Tammikuusta helmikuuhun kuluttajahinnat nousivat 0,6 prosenttia. Nousu aiheutui ennen kaikkea polttonesteiden ja vuokrien kallistumisesta. Hiihtolomakausi nosti myös valmismatkojen hintoja.

EMU-maiden inflaatio tammikuussa 2,4 prosenttia

Yhdenmukaistetun kuluttajahintaindeksin mukaan EMU-maiden inflaatio oli tammikuussa 2,4 prosenttia. Inflaatio hidastui hieman, sillä joulukuussa se oli 2,6 prosenttia. EMU-maiden nopein inflaatio oli Hollannissa, 4,5 prosenttia, ja hitain Ranskassa, 1,4 prosenttia. Suomen vastaava inflaatio oli tammikuussa 2,9 prosenttia.

EU-maiden inflaatio oli tammikuussa 2,2 prosenttia. Helmikuussa Suomen yhdenmukaistetun kuluttajahintaindeksin (1996=100) pisteluku nousi edellisestä vuodesta 2,7 prosenttia. Tammikuusta helmikuuhun indeksi nousi 0,6 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.