Mainos

Kuluttaja: Lumenen ripsiväristä löytyi syöpävaarallista ainetta

Kuluttajalehden tekemä tutkimus kertoo, että Lumenen ripsiväristä löytyi syövälle altistavaa ainetta.

Karsinogeeninen eli syöpävaarallinen nitrosamiini löytyi Lumenen Blueberry Volyme -ripsiväristä laboratoriotesteissä. Kuluttajalehti testasi eri ripsivärien eroja ja laatuja.

Lumenen Blueberry Volume -ripsiväristä erotettua nitrosamiinia ei löytynyt kuitenkaan vaarallisen paljon. Nitrosamiinia oli ripsivärissä 16 mikrogrammaa kiloa kohti, eli vain hiukan yli testausmenetelmän 10 mikrogramman havaitsemisrajan.

Lumenen tuotekehitysjohtaja Tiina Isohanni kertoo lehdessä, että yhtiö suhtautuu vakavasti löydökseen. Hänen mukaansa kuluttajan ei kuitenkaan tarvitse huolestua.

– Kemikaali on syntynyt raaka-aineiden epäpuhtauksista, siitäkin huolimatta, että raaka-aineet on hankittu tunnetuilta toimittajilta, ja ne on tarkoitettu silmänalueen kosmetiikkatuotteisiin.

– Löydös on niin pieni, ettei käyttäjän tarvitse siitä huolestua. Olemme tehneet kovasti töitä ja ongelma on ratkaistu, hän jatkaa lehden haastattelussa.

Euroopan unioni luokittelee nitrosamiinin syöpää aiheuttavaksi yhdisteeksi, mutta todellisuudessa löydös ei ole kovin poikkeuksellinen. Nitrosoamiineja löytyy niin tupakansavusta, nuuskasta, ilmapalloista kuin ruuastakin.

Niitä voi muodostua pieniä määriä jopa ihmisen omassa elimistössä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.