Mainos

Kuluttaja-asiamies: Vaihtoauton arvoa ei voi alentaa jälkikäteen

Autoveron alennus on aiheuttanut hämminkiä siitä, kuinka toimitaan vuodenvaihteessa kesken olleissa autokaupoissa.

Kuluttaja-asiamies ja Autoliitto ovat saaneet runsaasti kyselyjä tapauksista, joissa autokauppa on esittänyt viime vuoden puolella tilatun auton kauppasopimuksen muuttamista siten, että myös vaihtoauton arvoa alennettaisiin.

Sekä Autoliiton että Kuluttaja-asiamiehen kanta on, että autoveron alennus ei anna myyjälle oikeutta pudottaa vaihtoauton sovittua hintaa. Ostaja voi pitää kiinni alkuperäisestä sopimuksesta, jolloin uuden auton halventuessa sovittu väliraha alenee.

Autoalan kuluttajaneuvottelukunnan vahvistamien vakiosopimusmallien mukaan uuden auton kauppahinta muuttuu, mikäli maahantuoja muuttaa auton ohjehintaa sopimuksen teon ja uuden auton luovutuksen välisenä aikana tapahtuneen verojen muutoksen vuoksi. Vaihtoauton hinta sen sijaan pysyy alkuperäisen sopimuksen mukaisena.

-Nyt tapahtunut hintamuutos ei oikeuta myyjää purkamaan kauppaa eikä vaatimaan ostajalta uutta kauppasopimusta, jossa vaihtoauton hintaa olisi alennettu, Autoliitto tähdentää. Kuluttaja-asiamies puolestaan kehottaa ostajaa ottamaan yhteyttä oman kuntansa kuluttajaneuvojaan tai kuluttajavalituslautakuntaan, jos kauppasopimuksesta kuitenkin syntyy erimielisyyttä. Kuluttajaviranomaisten puoleen voi kääntyä myös siinä tapauksessa, että ostaja olisi jo ehtinyt suostua vaihtoauton arvon alentamiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.