Mainos

Kuluttaja-asiamies ei saanut pelisääntöjä luottojen kylkiäisistä

Kuluttaja-asiamies ilmoitti hakevansa korkeimmalta oikeudelta valituslupaa markkinaoikeuden päätökseen luottojen kylkiäisten pelisäännöistä. Asia liittyy tavaratalo Stockmannin ja mobiilioperaattori Radiolinjan Stockmann Dual -liittymäpaketin markkinointiin.

Kuluttaja-asiamies ei saanut markkinaoikeudelta toivomiaan pelisääntöjä kylkiäisten tarjoamisesta luottojen yhteydessä. Osapuolet olivat eri mieltä myös luotosta ainoana maksutapana. Kuluttaja-asiamies ilmoittikin tänään tiedotteella hakevansa korkeimmalta oikeudelta valituslupaa markkinaoikeuden päätökseen.

Kuluttaja-asiamiehen arvostelema päätös koskee tavaratalo Stockmannin ja mobiilioperaattori Radiolinjan Stockmann Dual-liittymäpakettia, jonka markkinoinnin ja sopimusehdot se vei markkinaoikeuteen. Palvelun hankinta edellyttää tavaratalon luotollisen tilin hankintaa. Puhelut ja muut palvelut veloitetaan tililtä.

Kuluttaja-asiamiehen mielestä on kohtuutonta, että asiakas joutuu maksamaan palvelun luotollisen tilin kautta, ja vaati sen kieltämistä. Markkinaoikeuden enemmistö oli eri mieltä. Kuluttajalla katsottiin aina olevan mahdollisuus maksaa koko lasku ja näin välttää korot ja lisäkulut.

Kuluttaja-asiamies haki markkinaoikeudelta tukea myös näkemykselleen, että kulutusluottojen markkinoinnissa ei saa tarjota kylkiäisiä, jotka eivät suoraan liity kyseiseen luottoon tai sen käyttöön. Kuluttaja-asiamiehen mukaan kysymys jäi avoimeksi, koska markkinaoikeus ei pitänyt pakettia kulutusluoton markkinointina.

Oikeuden mukaan markkinointi keskittyi lähes yksinomaan liittymäpaketin ja sen hankintaan liittyvien kylkiäisten esittelyyn. Markkinaoikeuden mielestä kylkiäiset ovat saaneet kuitenkin markkinoinnissa liikaa painoa ja siitä on luovuttava. Kieltoa tehostettiin 100 000 euron uhkasakolla. Palvelun hankkinut on voinut valita tarjousvihosta esimerkiksi astioita tai kosmetiikkaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.