Mainos

Kuluttaja-asiamiehelle kanteluita Opelin asiakaskirjeestä

Noin 47 000 Opelin omistajaa on saanut uudet ohjeet jakopään hihnan vaihtamiseksi.

Opelin maahantuoja ilmoittaa, että auton jakopään hihna tulisi vaihtaa vuosien 1997-2001 automalleissa huomattavasti nopeammin kuin alkuperäinen huolto-ohje kertoo.

Myös kuluttajaviranomaiset ovat kiinnostuneet maahantuojan menettelystä, koska kirje ei sisällä minkäänlaista hyvitysesitystä. Toimitusjohtaja Jari Nordman Opel Oy:stä korostaa, että kyseisten automallien takuuaika on mennyt reilusti ohi.

-Olemme tiputtaneet tarvittavien varaosien suositushintatasoa noin 30 prosentilla, huomauttaa Nordman.

Nordman kertoo etukäteen tiedustelleensa kuluttajaviranomaisten kantaa huolto-ohjeen muuttamismenettelyyn, jotta se tapahtuisi lain mukaan.

-Halusimme varoittaa autonomistajia moottorivahingon riskistä, koska mahdollinen vahinko on erittäin kallis, sanoo Nordman.

Suomen sää hyvin vaativa

Alkuperäinen huoltokirja neuvoo vaihtamaan hammashihnan joko kahdeksan vuoden tai 120 000 kilometrin välein.

Pitkäaikaisten käyttökokemusten ja tutkimusten perusteella Opel on nyt muuttanut kaikkien neljäventtiilisten bensiinimoottorien hammashihnan huoltovälin neljään vuoteen tai 60 000 kilometriin hammashihnavaurioiden välttämiseksi. Johtaja Nordmanin mukaan samanlainen ohje on annettu muihinkin Skandinavian maihin.

Vikatapaukset olivat osoittaneet, ettei suositusaika aina riitä Suomen kaltaisissa ankarissa ja vaihtelevissa sääoloissa. Esimerkiksi kylmäkäynnistys lisää hihnan vioittumisvaaraa.

Kuluttajat peräävät myyjän lupauksia


Opel Oy:n kirje on johtanut siihen, että kuluttajat ovat ryhtyneet peräämään oikeuksiaan. Kuluttaja-asiamiehen toimistoon on saapunut useampia sähköpostiviestejä, mikä aina johtaa tarkempaan tutkintaan.

Lahden kuluttajaneuvoja Kaija Holma on virkansa puolesta tehnyt ilmoituksen maahantuojan menettelystä. Hän ihmettelee, ettei kirje sisällä minkäänlaista hyvitysesitystä.

-Samantyyppisiä ongelmia on esiintynyt muillakin automerkeillä, mutta tässä vaihtovälin muutos on todella suuri, toteaa Holma.

Jakopään hihnan vaihto maksaa 195-350 euroa vaihtotoimenpiteiden laajuudesta riippuen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.