Mainos

Kulttuurivuosi koetaan hyväksi hankkeeksi

Helsingin kulttuurikaupunkisäätiö on keväästä 1998 lähtien teettänyt Taloustutkimus Oy:llä mielipidetiedusteluja, joilla on selvitetty kansalaisten tietoja, näkemyksiä ja kokemuksia kulttuurivuoteen liittyen.

Kiasma

Tuorein tutkimus tehtiin 6.-10.3.2000 ja siinä haastateltiin 1003 henkilöä, joista puolet asuu pääkaupunkiseudulla ja puolet muualla Suomessa.

Pääkaupunkiseudun asukkaista 75 % oli täysin tai melko samaa mieltä väitteen "kulttuurikaupunki on hyvä hanke" kanssa, 7 % oli eri mieltä väitteen kanssa ja 17 % ei osannut ottaa kantaa. Muualla Suomessa hanketta piti hyvänä 63 %, 10 % oli eri mieltä ja 24 % ei osannut ottaa kantaa.

Sekä pääkaupunkiseudulla että muualla Suomessa asenteet hanketta kohtaan ovat muuttuneet myönteisemmiksi. Neljännes pääkaupunkiseudun asukkaista ilmoitti osallistuneensa jo vähintään yhteen kulttuurivuoden tapahtumaan. Kokemukset tapahtumista olivat valtaosaltaan myönteiset.

Osallistujista 84 % luonnehti kokemuksiaan erittäin tai melko positiivisiksi, viisi prosenttia erittäin tai melko negatiivisiksi. Kymmenen prosentin kokemukset eivät olleet sen paremmin negatiivisia kuin positiivisiakaan.

Muun Suomen asukkaista 11 % aikoi varmasti ja 30 % mahdollisesti matkustaa Helsinkiin seuraamaan jotain kulttuurivuoden ohjelmaa.

Kulttuurikaupunkisäätiön talous tasapainossa

Helsingin kulttuurikaupunkisäätiön tilinpäätös vuodelta 1999 on vahvistettu. Kulttuurikaupunkisäätiön tulot vuonna 1999 olivat kaikkiaan 50,3 miljoonaa markkaa, josta Helsingin kaupungin avustus oli 25 miljoonaa, opetusministeriön avustus 10 miljoonaa sekä Espoon, Vantaan ja Kauniaisten avustus yhteensä 1,5 miljoonaa markkaa. Yritysrahoitus ja muut tuotot muodostivat yhteensä 13,8 miljoonaa markkaa.

Säätiön kulut olivat kaikkiaan 50,0 miljoonaa markkaa. Pääosa eli 33,5 miljoonaa markkaa käytettiin projekteihin, 13,8 miljoonaa markkaa kului viestintään ja 2,7 miljoonaa markkaa hallintoon. Kulttuurikaupunkisäätiön ylijäämä tilikaudelta 1999 oli 311 304,99 markkaa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.