Mainos

Kulttuuritarjonta ei miellytä nuoria

Nuoret eivät ole tyytyväisiä taide- ja kulttuuritarjontaan. Suomen Kulttuurirahaston teettämästä kyselystä käy ilmi, että vain joka kolmas nuori on tyytyväinen lähiympäristönsä taide- ja kulttuuritarjontaan. Vastaavasti noin puolet nuorista on tyytyväisiä oman alueensa urheilu- ja liikuntatarjontaan.

MTV3:n SuomiAreena-tapahtumassa julkaistusta kyselystä käy myös ilmi, että alle puolet (45%) 13–17-vuotiaista nuorista on mukana ohjatussa vapaa-ajan toiminnassa.

44 prosenttia niistä nuorista, jotka eivät ole ohjatun vapaa-ajantoiminnan piirissä haluaisi aloittaa ohjatun harrastuksen, jos häntä kiinnostavaa toimintaa olisi tarjolla. Lisäksi kaksi kolmesta nuoresta olisi halukas aloittamaan uuden ohjatun harrastuksen, mikäli sellaista tarjottaisiin kotipaikkakunnalla.

- Nuorilla on valtava hinku päästä toteuttamaan itseään taiteen ja kulttuurin kautta. Nyt on aika kuunnella nuorten ääntä ja varmistaa, että nuorille voidaan tarjota mielekästä toimintaa myös jatkossa, kertoo valtakunnallisen Myrsky-nuorisohankkeen johtaja Raisa Kiesi Suomen Kulttuurirahastosta.

Valokuvaus kiinnostaa nuoria

Vastaajien suosituimmaksi uudeksi harrastukseksi nousi valokuvaus, josta oli kiinnostunut noin joka kolmas vastaaja.

Sellaiset pojat, jotka eivät tällä hetkellä ole mukana ohjatussa vapaa-ajan toiminnassa, haluaisivat mieluiten toteuttaa itseään käsillään. Heistä 20 prosenttia ilmoittaa tärkeimmäksi kiinnostuksen kohteekseen käsityöt. Vastaavasti 19 prosenttia kyseisen ryhmän tytöistä haluaisi aloittaa tanssin harrastamisen.

Nuoret viihtyvät median parissa

Suurin osa, 82 prosenttia, teini-ikäistä viihtyy television parissa, muun median kuten irc-gallerian tai chattauksen parissa 80 prosenttia ja kavereiden kanssa aikaa viettää 81 prosenttia teini-ikäisistä.

Pojista kolme neljästä viettää aikaansa myös tietokonepelien ääressä.

Suomen Kulttuurirahaston TNS Gallupilla teettämään kyselyyn haastateltiin reilua 400:aa nuorta touko-kesäkuun aikana.

(MTV3)

Nuorten vapaa-ajasta keskusteltiin SuomiAreenassa hiphop-esitysten lomassa. Katso SAMK:n taltioima tilaisuus.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.