Mainos

Kulttuurit kohtaavat Joensuun laulujuhlilla

Euroopan äärilaitojen kulttuurit kohtaavat tällä viikolla Joensuun Laulujuhlilla (teemalla Maailma Äärellä). Erilaisten kulttuurien lähentäminen ja suvaitsevaisuus-teemat sopivatkin hyvin ympäristöön, jossa ääriliikkeillä on suomalaisittain vahva kannatus. Takavuosien suurista juhannusrokeista on Joensuussa luovuttu ja palattu teemaan paremmin sopivaan maailmanmusiikkiin.

Joensuun Laulujuhlat on -90-luvulla pyrkinyt tietoisesti eroon elitistisestä leimasta. Ohjelmistoa on venytetty joka suuntaan ja jos lopputulosta arvioi näissä torin ilmaisesityksissä, järjestäjät näyttävät onnistuneen.

Poikkitaiteellisuus takaa jokaiselle jotakin. Resepti vaikuttaakin toimivalta, sillä lähin vertailukohta, Helsingin Juhlaviikot on saanut täältä selviä vaikutteita. Torikansalle monikulttuuriset teemat jäävät kuitenkin tuntemattomiksi. Juhlilla kohtaavat Euroopan reuna-alueet, mutta miten Maailma äärellä -teeman voi käytännössä aistia?

Tätä Searail -tanssiteosta kutsutaan uudeksi urbaaniksi taruksi. Ari Nummisen koreografia ja Ismo Alangon musiikki on viety täällä pois kulttuuritiloista, esityspaikka on entinen autoliikkeen halli.

Laulujuhlille tuotettiin tänä vuonna Jukka Linkolan ja CMX-yhtyeen keulahahmon A.W.Yrjänän tilausteokset. Rokkikansa kokee Yrjänän ainutkertaisen esityksen huomenna. Mutta muuten rokista on tingitty. Suomen suurimmat juhannusrokit olivat pettymys ja nyt on palattu maailmanmusiikkiin ja viihteeseen.

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.