Mainos

Kulttuuriseteli veisi leffaan työnantajan piikkiin

Työryhmä esittää työntekijöiden hyvinvointia edistävän toiminnan veroedun nostamista 400 euroon. Samalla tuki laajenisi koskemaan käyntiä erilaisissa kulttuuritapahtumissa.

Nyt käytössä on liikuntaseteli. Sillä työnantaja voi tarjota työntekijälle liikuntapalveluja verotta 208 eurolla vuodessa.

Uudella kulttuurisetelillä voisi rahoittaa liikuntapalveluiden lisäksi esimerkiksi taidekurssia tai urheilutapahtumassa ja elokuvassa käyntiä. Ulkopuolelle jäisivät messut ja huvipuistot, kertoo opetusministeriön johtaja Rauno Anttila MTV:n uutisille. Työryhmä on Anttilan mukaan määritellyt kulttuurin melko väljästi.

- Kun veroetuja yhteiskunnan toimesta myönnetään, niiden pitäisi olla mahdollisimman laajalti kaikkien käytettävissä. Sen takia kohtuullisen laaja kulttuurin määritelmä on otettu mukaan. Meidän lähtökohta oli se, että jotta mahdollisimman moni voisi käyttää seteleitä, Anttila perustelee.

Kulttuuriseteli on tarkoitus saada käyttöön ensi vuoden alusta. Seteli olisi henkilökohtainen.

Oikeusministeriön työryhmä jätti muistionsa tänään kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallinille.

Wallin kannattaa työryhmän ajatuksia siitä, että seteliä voisi käyttää myös omaehtoiseen tekemiseen ja veroetu olisi 400 euroa. Ministerin mielestä kunnon veroporkkana voi olla hyvä keino edistää ikääntyvien työntekijöiden hyvinvointia.

Setelin lasketaan vähentävän verotuloja enintään 10 miljoonalla eurolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.