Mainos

Kulttuurirahasto myönsi nuorten taidetyölle kolme miljoonaa euroa

Suomen kulttuurirahasto on myöntänyt apurahoina kolme miljoonaa euroa nuorison taiteen tekemiselle.

Rahoilla perustetaan taideryhmiä ympäri maata ja tarkoituksena on poimia myös syrjäytymisuhassa elävät nuoret mukaan toimintaan. Kainuulaisten nuorten tänään rahaston vuosijuhlassa esittämä Haaveet toimii hankkeen pilottina.

Taiteen tekeminen on kulttuurirahaston idea auttaa nuoria, jotka ovat elämässään syrjäytymässä. Huostaanotetut, koulukiusatut , päihdeongelmaiset, maahanmuuttajat tai yksinäiset yritetään haravoida mukaan muiden rinnalle tekemään taidetta ja samalla purkamaan omaa elämäänsä.

- Me ollaan käsitelty vaikeita teemoja kuten elämän tarkoitus, muistot, haaveet, sielu, syntymä ja kuolema. Mä sanoisin, että teatteri antaa terveen ihmisyhteisön. Se on niin kuin kaiken A ja O. Jos on yksinäinen ihminen, niin mene teatteriin, siellä saat terveen ihmisyhteisön, ohjaaja Heikki Törmi uskoo.

Päämäärättöminä vaeltavia nuoria etsitään ryhmiin koulujen ja erilaisten laitosten kautta. Kymmenen ryhmää on jo perustettu ympäri Suomea. Mukana on muun muassa teatteria, tanssia ja kuvataidetta.

- Olemme nähneet maailmalla hienoja esimerkkejä, miten paljon nimenomaan mahdollisimman korkeatasoisten taiteilijoiden ja nuorten yhteen saattaminen tuottaa hirvittävän mielenkiintoisia ja hyviä projekteja, Törmi kertoo.

Kainuulaisten näytelmä käsittelee nuorten omia unelmia ja muistoja. Teatteri on opettanut nuoria myös purkamaan tunteitaan ja toimimaan ryhmässä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.