Mainos

Kulttuuriministerit toivovat TV-yhteistyön jatkuvan

Suomen ja Ruotsin kulttuuriministerit ehdottavat televisio-ohjelmia koskevan yhteistyön jatkamista. Ministerit toivovat, että asia voitaisiin ottaa esille merkkivuoteen 1809 liittyvässä maiden hallitusten yhteisessä kokouksessa Hämeenlinnassa toukokuussa. Tahdonilmaisun tarkoituksena olisi osaltaan edistää Ruotsin TV:n levinneisyyttä Suomessa sekä suomalaisen TV:n levinneisyyttä Ruotsissa.

- Se, että voimme katsella naapurimaidemme TV-lähetyksiä, on Suomen ja Ruotsin välisen elävän ja antoisan yhteistyön sekä läheisten suhteiden konkreettinen ilmentymä, totesivat Ruotsin kulttuuriministeri Lena Adelsohn Liljeroth ja Suomen kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin kulttuuriseminaarissa Hanasaaressa.

- Ruotsin televisio SVT:n saatavuus Suomessa on erittäin tärkeä ruotsinkielelle; myös niille talouksille joissa kaapeli-TV:tä ei pystytä näkemään. Asia on niin tärkeä että sekä tekniset että mahdolliset tekijänoikeudelliset kysymykset on pystyttävä ratkaisemaan hyvässä hengessä, Wallin totesi.

- Ruotsissa ruotsinsuomalaiset pystyvät Suomen TV-kanavien kautta säilyttämään yhteyden suomalaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan, huomautti puolestaan ministeri Adelsohn Liljeroth.

Ministereiden mukaan yhteinen keskustelu hallitusten välillä voisi olla hyvä tapa korostaa asian tärkeyttä. Samalla se jatkaisi tahdonilmaisujen sarjaa, joista tunnetuin lienee Olof Palmen ja Kalevi Sorsan 80-luvulla tekemä nk. "kahvikuppisopimus" tv-ohjelmien näkymisestä myös naapurimaassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.