Mainos

Kulttuuriministeriö helpottunut budjettiehdotuksesta

Opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuripuolella valtiovarainministeriön budjettiehdotus otettiin vastaan helpottuneena. Kulttuuriministeriö olisi toivonut valtiovarainministeriöltä enemmän rahaa vain uuden Kansallisgallerian muodostamiseen ja Museoviraston hallinnoimiin kiinteistöihin.

Kansallisgalleria syntyy, kun Valtion taidemuseo säätiöitetään ensi vuoden alussa. Samalla se alkaa saada rahoitusta myös veikkausvoittovaroista. Tähän asti Valtion taidemuseon eli käytännössä Ateneumin, Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseoiden rahat on otettu kokonaan valtion budjetista.

Ylijohtaja Riitta Kaivosoja opetus- ja kulttuuriministeriöstä sanoo, että kulttuuri- ja valtionvarainministeriön erimielisyydet koskevat korkeintaan muutamaa miljoonaa euroa.

– Mitään kovin dramaattisia eroja ei ehdotuksissamme ole. On lähinnä arvonlisäveroasioita ja vuokrien indeksiasioita.

Kaivosojan mukaan kulttuurialan leikkaukset ovat jäämässä pienemmiksi kuin kulttuuriministeriössä vielä talvella pelättiin. Kulttuuriministeriön oman hallinnonalan budjettiehdotus mukailee tiukasti kulttuuriministeri Paavo Arhinmäen (vas.) huhtikuista esitystä.

Kulttuuriministeriön ehdotuksessa taiteen veikkausvoittovaroissa yleinen säästöprosentti on 3,3. Säästöt eivät kuitenkaan koskisi esimerkiksi lastenkulttuuria, apurahoja ja kulttuurilehtiä.

Keskimääräistä vähemmän leikattaisiin Kansallisoopperalta ja Kansallisteatterilta. Eniten veikkausvoittovaroja säästettäisiin muun muassa kulttuurin suurtapahtumista.

(MTV3–STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.