Mainos

Kulttuuriministeri Arhinmäki ei vastusta Guggenheimin tuloa

Tuore kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki (vas) kertoo ottavansa Guggenheim-museon riemusta kiljuen vastaan, jos sen rahoitus löytyy kulttuurin ulkopuolelta.

Muussa tapauksessa Arhinmäellä on kaksi kysymystä: häntä epäilyttää, onko kansainvälinen franchising-ketju paras tapa edistää suomalaista kuvataidetta. Mallissa Suomi maksaisi Guggenheimille kiinteää vuosimaksua korvauksena sen ammattitaidon ja brändin käyttämisestä. Tosin käytännössä ei ole vielä päätetty, miten tarkkaan Guggenheim ohjaisi helsinkiläismuseon toimintaa.

Franchising-sopimuksissa säädellään usein jokainen yksityiskohta, aina hampurilaisen päälle ripoteltavien seesaminsiemenien määrästä alkaen.

Arhinmäki tahtoo tukea kaikkea kuvataidetta

Toisena Arhinmäki korostaa nykytaiteen museo Kiasman hyvää työtä. Hän pitää itseään suurena modernin kuvataiteen ystävänä ja haluaa tukea kaikkea, mikä kuvataidetta edistää. Vasemmistoliittolainen Arhinmäki kertoo ymmärtävänsä Guggenheimin hyödyn matkailulle ja Suomen kansainväliselle näkevyydelle. Periaattessa hän ei vastusta Guggenheimin tuloa Helsinkiin.

Arhinmäki kommentoi Guggenheim-museohanketta ja muita ministeriuransa ensimmäisiä haasteita MTV3 Uutisille Kontufest-tapahtumassa antamassaan haastattelussa. Päihteettömäksi mainostetun kansanjuhlan yleisöstä osa saattoi olla - laulun sanoja mukaillen - sekaisin rokista, sillä ministerin haastattelu tultiin estottomasti keskeyttämään useamman kerran.

KATSO ARHINMÄEN HAASTATTELU. LISÄÄ AIHEESTA SEITSEMÄN UUTISISSA.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.