Mainos

Kulttuurikaupunkivuosi vetää väkeä

Helsingin kulttuurikaupunkivuoden tilaisuudet ovat keränneet runsaasti yleisöä. Viime vuoden keväästä alkaen kulttuurivuoden ohjelmistoon kuuluneissa tapahtumissa on käynyt 600 000 ihmistä. Tammikuussa kävijöitä eri tilaisuuksissa oli noin 150000. Kulttuurikaupunkisäätiön johtaja Georg Dolivo muistuttaa, että luvut on laskettu niistä maksullisista ja ilmaisista tapahtumista, joihin yleisön on aktiivisesti hakeuduttava. -Esimerkiksi kulttuurivuoden ympäristötaideteoksia ovat nähneet sadat tuhannet ihmiset vain liikkuessaan kaupungissa. Ympäristötaideteoksia ovat olleet muun muassa Kide-veistokset, valoteos Välimeren kuiskauksia Tuomiokirkon julkisivussa ja lähiöihin levittäytynyt ympäristötaideprojekti Saman taivaan alla.

Georg Dolivo arvioi, että tammikuun yleisömääristä noin kaksi kolmannesta on maksullisista tapahtumista. -Ilmaiset tapahtumat tulevat kesää kohti lisääntymään, ja vuoden kuluessa maksuttomat tapahtumat keräävät yleisöä maksullisia enemmän. Kaikkiaan Dolivo odottaa kulttuurivuoden tapahtumille noin kolmea miljoonaa kävijää. -Tammikuu on rivakasta alusta huolimatta kulttuurivuoden hiljaisin kuukausi johtuen siitäkin, että suurin osa tapahtumista on sisätiloissa. Ensimmäisen kuukauden maksullisista tapahtumista suuria yleisömenestyksiä ovat olleet muun muassa Kommunikaatio-näyttely Heurekassa ja Cercle Invisible -sirkusesitys Savoy-teatterissa.

Myös Photo.doc-valokuvanäyttelyt, esimerkiksi Robert Capa Tennispalatsissa ja Henri Cartier-Bresson Meilahdessa ovat saaneet suuren suosion. Ilmaistapahtumista Kuiskausten puutarha ja keskiaikainen jumalanpalvelus Gregoriana Fennica keräsivät paljon kävijöitä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.