Mainos

Kulttuurikaupunkivuoden jättiteos valtaa telakan

Masa-Yardsin Hietalahden telakalla harjoitellaan kuumeisesti -sunnuntaina ensi-iltaan tulevaa- Helsingin kulttuurikaupunkivuoden suurtapahtumaa "Kuvia hämärässä". Valtavassa laivanrakennushallissa esitetään kaupunkisatu, jossa on mukana yli kolmesataa ihmistä: taiteilijoista palomiehiin ja hitsaajiin.

Kun Panaman kanavan levyisestä laivanrakennushallista lipui ulos juuri valmistunut Carnival Spirit -loistoristeilijä, Suomen suurin näyttämö jäi taiteen käyttöön reilun viikon ajaksi. Lähes puolen kilometrin pituinen tila on tyhjänäkin vaikuttava ja taiteilijat tekevät siitä Elämyksen. Mutta näyttämön mittojen lisäksi suurta onkin myös budjetti: kolme miljoonaa markkaa. Helsingin historiaa kertaavassa kaupunkisadussa halutaan näyttää, että kaikki on mahdollista.

Lentävä sinfoniaorkesteri

-Meillä esimerkiksi lentää sinfoniaorkesteri ensimmäistä kertaa maailmassa, liukuu 300 metriä yleisön silmien edessä telakan mahtavien kraanojen avulla, kertoo taiteellinen johtaja Tuomo Haapala. Taiteilijat haluavat yllättää yleisön, mutta he väittävät, ettei suuruus ole itseisarvo.

-Totta kai täytyy ensin katsoa missä tämän kaupungin sydän on. Ja kun löytää yks sellainen sydänkamari

, mikä tämä telakkahalli on ja MasaYards tässä ihan Helsingissä, niin ei voi tehdä vain yksi pieni etsaus tänne. Täytyy totta kai käyttää mikä täällä on. Siksi tämä on niin suuri esitys, toinen taiteellinen johtaja, Ann-Cathrine Fröjdö selvittää.

Telakalle on koottu satoja eri alojen ihmisiä: benji-hyppääjistä ja jäätanssijoista laulaviin sukeltajiin. Rajoja ei ole. Se on se sanoma, jos sitä haluaa unenomaisesta spektaakkelista etsiä.

-Me tuodaan kaikki nämä ihmiset, joilla on joku kiinnostus johonkin, yhteen, niin siitä tulee hirvittävä voimavara, sitten kun sitä ajattelee, niin sillä voisi vaikka pienen kylän pyörittää sillä energiamäärällä, mikä siinä tullee, sanoo Haapala.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.