Mainos

Kultaliikkeeseen murtautumisen tutkinta jatkuu

Aleksanterinkadulla sijaitseva Lindroosin kultasepänliike on ryöstetty kolme kertaa viimeisen kahden vuoden aikana. Nyt varkaat veivät liikkeestä satojentuhansien eurojen arvoisen saaliin.

Helsingin Aleksanterinkadulla sijaitsevasta kultasepänliikkeestä lähti varkaiden matkaan aamun hämärissä jättimäinen saalis. Alustavien laskelmien mukaan Lindroosin kultasepänliikkeestä varastettiin tavaraa satojentuhansien eurojen edestä.

Poliisi otti Helsingistä kiinni useita henkilöitä ja hankki valvontakameroiden kuvaa liikkeen edustalta. Illan mittaan alkoi kuitenkin näyttää siltä, että kiinniotetut ulkomaalaiset eivät olisi murtokeikan takana.

- Nyt on vain uskomattomia yhteensattumia. Kultasepänliikkeen edestä on lähtenyt musta Audi, ja kaupungilla ajeli musta Audi täynnä Baltian miehiä. Asia täytyi tarkistaa, sanoi rikoskomisario Kari Niinimäki.

Varkaat iskivät ydinkeskustan liikkeeseen ilmeisesti peruuttamalla mustalla Audilla päin ikkunoita. Kultaliikkeessä ei ollut murtohetkellä ketään. Poliisi löysi varkaiden käyttämän Audin Hakaniemestä Kruununhakaan vievän sillan alta. Tavarat on vaihdettu johonkin muuhun autoon, joka saattaa olla vaalea tai beige, kulmikas pakettiauto, ei kuitenkaan Hiace.

Poliisi on myös erityisen kiinnostunut harmaasta farmarimallisesta uudehkosta Audista, jossa on tummennetut lasit. Auto on nähty lähellä kultasepänliikettä. Koko varastettu arvosaalis oli illalla yhä kateissa.

Kellot kelpasivat jälleen

Lindroosin markkinointijohtaja Lars Carlander vahvistaa, että arvio satojentuhansien saaliista on lähellä oikeaa. Varkaus osui liikkeen kannalta erittäin pahaan aikaan, koska meneillään on joulusesonki.

-Pääosin arvokelloja on kadonnut, mutta näyttää siltä, että korujakin on mennyt aika paljon, Carlander sanoo.

Lindroosin kultasepänliike ryöstettiin viime joulukuussa. Tuolloin tekijöiksi paljastui joukko virolaisrikollisia, jotka tuomittiin myöhemmin Helsingin käräjäoikeudessa vankilaan. Ryöstetty kellosaalis oli lähes 190 000 euroa, ja se on yhä kateissa. Ryöstön jälkeen liikkeeseen palkattiin vartija. Carlanderin mukaan nyt harkitaan, otetaanko liikkeeseen vartija myös öiksi.

Epäilyt suuntautuvat Baltian maihin

Rikoskomisario Niinimäki ei vahvistanut epäiltyjen tekijöiden olevan jälleen virolaisia. Hän sanoi katseen kuitenkin suuntautuvan Baltian maihin.

Lindroosin kultaliikkeeseen iskettiin jo kolmatta kertaa muutaman vuoden kuluessa. Aiemmat teot ovat olleet ryöstöjä, jotka on tehty keskellä kirkasta päivää. Nyt tapausta tutkitaan törkeänä varkautena.

Poliisi kaipaa tietoja varkaiden mustan Audin liikkeistä. Auton rekisterinumero on FHS-560. Myös vihjeet pakettiautosta voi soittaa poliisille numeroon (09) 1895544 ja virka-ajan jälkeen (09) 1894002.

Tietoja harmaasta farmarimallisesta uudehkosta Audista, jossa on tummennetut lasit, poliisi pyytää numeroon 040-5265502.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.