Mainos

Kultajuhlat toiveena? Kauppatorilla ei tänä vuonna iloita

Jos Suomen jääkiekkomaajoukkue voittaa maailmanmestaruuden huomenna alkavissa kisoissa, ei kultajuhlia tulla järjestämään Helsingin kauppatorilla. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Ylikomisario Juha Hakola kertoi MTV3 Uutisille, että suurin syy kiellolle on turvallisuus. Sadantuhannen ihmisen pakkautuminen pienelle alueelle, jonka lähellä on vettä, aiheuttaa suuren riskin.

– Siinä ei tarvita suurta hässäkkää, että 150 ihmistä on vedessä, Hakola sanoi.

Toinen syy poliisin ja pelastuslaitoksen päätökselle on, että kauppatorin kupeessa on myös Presidentinlinna. Viime vuoden kultajuhlissa muutama henkilö kiipeili linnan katolla.

– Se ei ole sopivuuden rajoissa, Hakola pyöritteli.

Hakola muistuttaa, että kielto koskee myös muita massatapahtumia, joihin odotetaan runsaasti ihmisiä. Kauppatorille pakkautui paljon väkeä, kun Suomi voitti Eurovision laulukilpailun.

– Jokainen tilaisuus arvioidaan tapauskohtaisesti. Jääkiekon osalta meiltä on verrokit vuodelta 1995 ja viime vuodelta. Molemmilla kerroilla paikalle tuli yli 100 000 juhlijaa.

Vaihtoehtoiseksi juhlapaikaksi on kaavailtu Olympiastadionin edessä olevaa Mäntymäen kenttää. Ennen kuin kuitenkaan alkaa suunnitella mahdollisia juhlia, kannattaa keskittyä jääkiekkomaajoukkueen peleihin. Maajoukkue aloittaa urakkansa huomenna ottelulla Valko-Venäjää vastaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.