Mainos

Kultaisesta leijonasta kilpaillaan taas Venetsiassa

Venetsian elokuvajuhlilla kilpailee tänä vuonna 18 elokuvaa, joista enemmistö on varsin eroottisia. Kultaista leijonaa tavoittelevat mm. Punaisesta lyhdystä tuttu kiinalainen ohjaaja Zhang Yimou elokuvallaan Not One Less ja australialaisohjaaja Jane Campion uutuudellaan Holy Smoke, jonka pääosaa esittää Harvey Keitel.

Muita kilvan kovia ohjaajanimiä ovat mm. iranilainen Abbas Kiarostami ja britti Mike Leigh. Kilpailusarjassa nähdään myös latinorakastaja Antonio Banderasin esikoisohjaus Crazy in Alabama, jota tähdittää ohjaajan vaimo Melanie Griffith. Kymmenestä eurooppalaisesta elokuvasta neljä on on ranskalaisia. Elokuvajuhlat jatkuvat 11. syyskuuta saakka. Festivaali järjestetään nyt 56. kerran. Paikalla ovat mm. Stanley Kubrickin viimeiseksi teokseksi jääneen suurelokuvan Eyes Wide Shutin pääpari Tom Cruise ja Nicole Kidman, Melanie Griffith ja Antonio Banderas, Meryl Streep, Sean Penn, Cameron Diaz, Ewan McGregor ja Kate Winslett.

Eyes Wide Shut avasi juhlat


Cruise ja Kidman saapuivat Venetsiaan uuden elokuvansa ensi-iltaan keskiviikkona. Tilaisuus oli samalla kertaa haikea Kubrickin muistojuhla ja festivaalin avaus. Mestariohjaaja suunnitteli Arthur Schnitzlerin freudilaissävyiseen Unikertomukseen perustuvaa elokuvaa yli 30 vuotta ja valmisteli sitä viisi vuotta. Kellopeliappelsiinin ja 2001: Avaruusseikkailun jäljillä kulkeva kauhuelokuva on ohjaajan 13. teos.

Nicole Kidmanin mielestä elokuvan tekeminen oli hyvin tyhjentävää hänen ja Cruisen 10-vuotiselle avioliitolle, roolia ei ollut helppo jättää työpäivän päätyttyä.
-Se oli emotionaalisesti vaikeaa. On vaikea vetää rajoja, eikä voi vain kääntyä ja kävellä poiskaan. Me kävimme läpi jokaisen tunteen. Elokuva kertoo newyorkilaisen pariskunnan yksityiselämästä ja läheisen ihmisen vieraudesta. Kidman ja Cruise suurin piirtein asuivat makuuhuoneen lavastuksissa, sillä Kubrick halusi näyttelijäparista kaiken irti.

Eyes Wide Shut on jo tuomittu joillekin yleisöille sopimattomaksi. Yhdysvalloissa elokuvasta on leikattu pois orgia-kohtaus. Venetsiassa nähtiin kuitenkin alkuperäinen versio kokonaisuudessaan, mistä Cruise sanoi olevansa hyvin iloinen.
-Elokuva ei ole pornografiaa. Se kertoo seksistä, mutta myös yhtä lailla muista asioista, sängen kasvattanut tähti vakuutti. Eyes Wide Shut ei kilpaile Venetsiassa.
(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.