Mainos

Kulotuksesta syttyi useita paloja

Kulotuksesta ja roskien poltosta syttyi lukuisia maastopaloja viikonvaihteessa. Myös rakennuksia ja koneita tuhoutui.

Pienet maasto- ja metsäpalot työllistivät palokuntia vappuviikonloppuna koko maassa.

Lopella paloi metsää noin puolentoista hehtaarin verran, ja Merimaskussa roihusi maastoa kesäasuntojen läheisyydessä. Tuli ei kuitenkaan ehtinyt levitä rakennuksiin.

Myös Pohjanmaan hätäkeskuksen päivystysalueella sattui useita pieniä palon alkuja.

Pohjois-Karjalassa Valtimon Karhunpäässä sammutettiin parin hehtaarin maastopalo tänään puolenpäivän aikoihin. Isäntä oli polttanut yöllä heinäkasoja. Aamulla tuuli levitti kipinöitä sytyttäen pellon tuleen.

Palossa tuhoutuivat vanha aittarakennus ja vanha kaivinkone. Palokunta sai viime hetkillä estetyksi tulen leviämisen päärakennukseen.

Iisalmen Ahmolla tuhoutui iltapäivällä varastona käytetty vanha navetta, jossa oli vanha traktori ja muuta irtaimistoa. Roskien poltosta alkunsa saanut palo levisi myös pellolle. Tuuli painoi liekit kuitenkin onneksi ohi päärakennuksen.

Pohjois-Savossa Maaningan Leppälahdessa tuli karkasi vappuna kulottajalta ja oli niin ikään polttaa talon. Tuli levisi kuivalla pellolla ja poltti vanhan käytöstä poistetun kuivurin. Myös Vehmersalmen Enonlahdessa tuli uhkasi vappuna rakennuksia, kun roskanpoltosta alkanut palo levisi 3-4 hehtaarin alueelle.

Vapunaattona taas tuhoutui asuinrakennus Haukivuorella Etelä-Savossa. Syynä oli jälleen kulotus. Yksin tilallaan asuva mies oli kulotuksen jälkeen mennyt lämmittämään saunaansa. Tuli ei ollutkaan sammunut pihalla, vaan levisi päärakennukseen. Noin 80 neliön talo tuhoutui palossa täysin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.