Mainos

Kullan ja öljyn hinta on kallistunut

Irakin sodan uhka on nostanut kullan ja raakaöljyn hinnan jyrkkään nousuun.

Irakin sodan uhka on nostanut öljyn hintaa

Kullan ja raakaöljyn hinnat lähtivät jyrkkään nousuun sen jälkeen kun Yhdysvaltain presidentti George W. Bush varoitti tämän päivän oleva ratkaiseva päivä Irakin kriisissä.

Kullan hinta pomppasi 8 dollaria 344,75-345,50 dollariin unssilta. Kulta on ollut perinteisesti suosittu sijoituskohde, kun sotapelot valtaavat alaa markkinoilla.

- Ihmiset pelkäävät, että sota on todella lähellä, Bank of Chinan diileri Leon Lee arvioi arvometallin hinnan nousua Hongkongissa.

Öljyn hinta nousi Aasian markkinoilla 1,44 dollaria perjantain päätöshinnasta. U.S. light crude -viitelaadun hinta kohosi 36,82 dollariin tynnyriltä.

Kumpikaan raaka-aine ei kuitenkaan saavuttanut viime aikojen huippuaan. Kullan hinta ylsi helmikuussa 388,50 dollariin unssilta, kun sotapelot olivat pahimmillaan. Edellisen Persianlahden kriisin aikana elokuussa 1990 kullan hinta kipusi 415 dollariin.

Aasian pörsseissä sotapelkojen vahvistuminen näkyi osakekurssien laskuna. Tokion pörssin Nikkei-indeksi putosi jälleen alle 8 000 pisteen rajan. Myös Etelä-Korean, Taiwanin, Hongkongin, Singaporen ja Australian pörssit olivat laskussa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.