Mainos

Kuljetusyrittäjät: Tiet kehnossa kunnossa

Länsi-Suomen Kuljetusyrittäjät ry:n puheenjohtaja Teppo Mikkola moittii tiestön talvikunnossapitoa liikenneturvallisuuden kannalta vaarallisen heikoksi. Mikkola sanoi tänään Laitilassa, että moniin tämän talven liikenneturmiin on ollut osasyynä liukkaus ja liukkauden torjunnan viivästyminen.

-Tielaitoksen säästötoimet ovat näkyneet nimenomaan äkillisten lumipyryjen ja säämuutosten aikana. Raskas rekkaliikenne on kärsinyt tielle kertyneestä liiallisesta lumikerroksesta ja liukkaista mäistä.

Mikkola arvosteli erikoisesti pienemmillä teillä urakoimalla tapahtunutta teiden talvikunnossapitoa. -Vaikka kunnossapidon kilpailuttaminen onkin hyvä asia, ei se kuitenkaan saa johtaa tienhoidon laatutason laskuun.

Hän epäili myös tienhoidon laadunvalvontaa. -Tuntuu kuin laadunvalvonnan vähäisyys ulkopuolisten urakoimilla tieosuuksilla olisi tarkoitushakuista. Näin tielaitos voisi tulevana syksynä todeta, että tienhoito osataan tehdä kunnolla vain heidän omana työnään. -Näin palattaisiin vanhaan käytäntöön, joka ei kuitenkaan palvele yhteiskunnan etua, huomautti Mikkola.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja