Mainos

Kuljetusyrittäjät povaavat huonompia aikoja

Kuljetusten määrät supistuivat syyskaudella. Kuljetusyrittäjät näkevät nyt lähitulevaisuutensa synkempänä kuin keväällä. Suomen Kuorma-autoliiton mukaan joka viides kuljetusyrittäjä odottaa näkymiensä huonontuvan. Keväällä näin ajatteli vain joka kymmenes yrittäjä.

Kuorma-autoliiton kysely kohdistettiin 264 liiton jäsenyritykselle. Heistä 86 prosenttia vastasi. Kyselyn mukaan ainoastaan metsäalan kuljetusyrittäjät sekä säiliöautoliikennöitsijät arvioivat näkymiensä pysyvän ennallaan. Kuljetusten määrä supistui neljänneksellä vastaajista viimeisen puolen vuoden aikana. Vain kolmannes vastaajista uskoo kuljetusmääriensä kasvavan seuraavan puolen vuoden aikana. Yrittäjien mukaan kuljetuskapasiteettia alkaa olla jo liikaa. Ainakin viidennes vastaajista ajattelee näin. Siitä huolimatta kolmannes vastaajista ilmoitti investointiensa kasvavan tänä vuonna.

Lähes puolet vastaajista on lisännyt henkilöstöään tänä vuonna ja vain seitsemän prosenttia supistanut. Etelä-Suomessa henkilöstöä on palkattu lisää muuta Suomea selvästi enemmän. Elintarviketeollisuuden liikenteenharjoittajista yli 60 prosenttia on kasvattanut henkilöstöään.

Selvityksessä tiedusteltiin myös miten ajo- ja lepoaikamääräykset vaikuttavat kuljetustehtävien hoitoon. Vastaajista neljännes ilmoitti määräysten haittaavan päivittäin ja 15 prosenttia ilmoitti niiden vaikuttavan viikottain. Haitta koetaan selvimmin Pohjois- ja Länsi-Suomessa sekä erityisesti metsäalan ja säiliöautoliikenteessä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.