Mainos

Kuljetusliitot pohtivat, miten tukea lakkoilevaa ilmailualaa

Kuljetusalan ammattiliitot kokoontuvat huomenna iltapäivällä keskustelemaan ilmailualan takkuavista sopimusneuvotteluista. Ilmailualan Unionin puheenjohtajan Jukka Haapasaaren mukaan kokouksen aiheena ovat muiden liittojen mahdolliset tukitoimet ilmailualan lakoille.

Ilmailualalle tukea voisivat antaa mm. auto-ja kuljetusala, satamat, merimiehet ja veturinkuljettajat. 

Esillä on myös Finnairin catering-yhtiön LSG:n tilanne. Eilen alkanut vuorokauden mittainen lakko oli vastalause sille, että työnantaja on päättänyt vaihtaa työehtosopimuksen Ilmailualan Unionista Palvelualojen ammattiliittoon PAM:iin.

Lentoemännät ja stuertit menevät lakkoon perjantaina iltapäivällä, ellei työehtokiistoja saada sovittua ennen sitä. 

IAU:n mukaan työnseisaus vaikuttaisi myös maapalveluihin kaikilla Suomen kentillä. Lakossa olisi lipunmyyntivirkailijoita, matkatavarankäsittelijöitä, check in -työntekijöitä ja mekaanikkoja. 

Lakko jatkuisi vuorokauden pätkissä ensi viikon lauantaihin. Finnairin lisäksi työtaistelu peruisi myös Blue1:n lentoja.

Lentoemäntien, stuerttien ja maapalveluiden työntekijöiden sopimusneuvotteluja jatkuvat tänään yhteisessä pöydässä valtakunnansovittelijan johdolla. Suurin kiista koskee Finnairin säästösopimusta. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.